Творожна паска з заварним кремом

Творожна паска з заварним кремом
3.3
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 360 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру
  • 250 г вершкового сиру (Маскарпоне), можна замінити сметаною 30-35%
  • 250 мл вершків 30-35%
  • 200 гр цукру
  • 6 яєчних жовтків
  • 100 гр родзинок
  • 100 гр сушеної вишні/полуниці/журавлини або інших сухофруктів (можна замінити цукатами)
  • 50 гр будь-яких горіхів
  • 50 мл рому, горілки, коньяку чи віскі
  • 2 ст. чистої води
  • 15 гр ванільного цукру
  • дрібка шафрану

Рецепт приготування страви:

  1. Сир щільно обгорнути 3 шарами марлі, покласти в сито і поставити зверху гніт близько 1 кг. Закріпити сито над мискою, куди стікатиме рідина і залишити сир на добу в холодильнику.
  2. Всі сухофрукти з родзинками промити, при необхідності порізати на шматочки, скласти в миску і залити алкоголем. Перемішати, накрити кришкою та відправити миску на ніч у холодильник.
  3. Приблизно 800 гр сухого сиру протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
  4. Шафран залити 1 ложкою окропу, настояти протягом півгодини. Отриманий шафрановий настій процідити в окрему ємність.
  5. У каструлі з'єднати жовтки з половиною цукру та ванільним цукром, збити міксером до однорідності.
  6. Влити тонкою цівкою вершки і шафрановий настій, всипати борошно і збивати ще 1-2 хвилини на високій швидкості.
  7. Поставити каструлю на невеликий вогонь і проварити крем до загусання, помішуючи безперервно, але не доводячи до кипіння.
  8. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити на годину.
  9. Злити алкоголь із сухофруктів і просушити їх серветкою.
  10. Холодний маскарпоне збити з цукром, що залишився (100 гр) до повного розчинення цукру міксером.
  11. Збиваючи крем із маскарпоне, влити до нього поступово заварний крем та змішувати до однорідного стану.
  12. Додати протертий сир, подрібнені горіхи, цукати, сухофрукти і ретельно перемішати.
  13. Друшляк або форму застелити двома шарами марлі, викласти туди сирну масу і поставити тарілку, зверху покласти гніт близько 1,5 кг.
  14. Закріпити друшляк або форму над мискою, куди стікатиме зайва волога і відправити її в холодильник.
  15. Сирна паска із заварним кремом повинна настоятися в холоді не менше 2 діб. Через вказаний час зняти гніт і перекласти паску на тарілку. Смачного!

Цікавинки про паску:

  • Традиційно творожну паску готують з високої жирності творогу, який надає їй характерної м'якоті та смаку.