Шоколадний чізкейк
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадна основа для чізкейка:
- 250 г шоколадного печива
- 150 г вершкового масла
Сливочна начинка для шоколадного чізкейка:
- 900 г вершкового сиру
- 250 г цукру
- 4 яйця
- 200 г нежирної сметани або жирних вершків
- 200 г чорного шоколаду
Шоколадний ганаш для чізкейка:
- 100 г чорного шоколаду
- 60 мл вершків
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180/200 градусів.
- Розкладіть печиво в пакет і розкатайте його, доки не стане крихкою крихтою. Перемішайте його з розтопленим маслом і розмістіть на дні форми для запікання. Поставте в духовку і печіть 10 хвилин, після чого вийміть з духовки.
- Використовуючи міксер, збивайте сир з цукром. Додайте яйця по одному і перемішайте. Додайте сметану та розтоплений шоколад, і знову перемішайте. Розмістіть начинку на основі і поставте в духовку на годину.
- Поставте ємкість з киплячою водою на нижню полицю духовки. Щоб перевірити, чи готовий чизкейк, постукайте по борту форми - готовий чизкейк повинен трохи трястись лише в середині.
- Якщо чизкейк готовий, залиште його в духовці, що вимкнена, ще на годину. Потім охолодіть його і поставте в холодильник на 7-8 годин (найкраще на ніч).
- Ранком приготуйте шоколадний ганаш: доведіть вершки до кипіння на вогні, зменште вогонь і додайте розрізаний на шматочки шоколад. Змішуйте, поки шоколад не розтопиться. Дайте трохи охолонути і рівномірно розподіліть по поверхні десерту.
- Охолодіть шоколадний чізкейк в холодильнику ще близько півгодини і подавайте, нарізавши на порції.
Цей десерт можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до того, як він буде потрібен. Якщо у вас є гості, або ви просто хочете приготувати щось особливе, то цей рецепт шоколадного чізкейка стане справжнім відкриттям для вас. З цим десертом ви точно здивуєте своїх гостей та відчуєте велику радість від його приготування. Скуштуйте найніжніші нотки шоколаду в кожному шарі і відчуйте, як вони тануть у роті, залишаючи незабутній смак. Насолоджуйтесь!