Простий та корисний рецепт творожного десерту з желатином
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр творогу 9%
- 250 мл молока
- 250 гр сметани 20%
- 100 гр цукру
- 20 гр ванільного цукру
- 12-14 гр желатину
Рецепт приготування страви:
- Желатин всипати у невелику ємність, залити холодним молоком та розмішати, залишити на годину при кімнатній температурі. Періодично при цьому помішувати желатин із молоком, щоб не утворилося грудок.
- Поставити ємність на водяну баню та нагрівати молочну суміш, безперервно помішуючи, до повного розчинення желатину.
- Не доводячи желатин до кипіння (інакше він втратить свої властивості), зняти ємність із водяної бані.
- Додати до гарячої желатинової рідини цукор із ванільним цукром і розмішати до повного розчинення сухого залишку.
- Накрити ємність кришкою і залишити остигати.
- Творог протерти через сито або ретельно розтерти вилкою, додати сметану і розтерти до однорідної консистенції (можна збити блендером).
- Потім додати в творожну масу трохи тепле молоко з желатином і цукром, ретельно перемішати або збити блендером/міксером до пишності.
- Розлити творожну масу по формочкам, креманкам або влити в одну форму, висотою близько 2-3 см і поставити в холодильник.
- Творожний десерт з желатином буде готовий приблизно через 5-6 годин.
- Вийняти форми з холодильника, прикрасити фруктами або тертим шоколадом, за бажанням можна перевернути десерт на плоску тарілку (для цього необхідно занурити дно форм або форми на кілька секунд в окріп, а потім швидко перевернути їх на тарілку).
- Можна отриманий десерт після збивання влити в заздалегідь приготовлений корж для пирога з бортиками (можна приготувати корж із пісочного печива та вершкового масла), щоб вийшов торт-суфле.
- Прикрасити торт із творожним желе можна збитими вершками, розтопленим шоколадом та сухофруктами. Смачного!
Цей творожний десерт з желатином не тільки простий у приготуванні, але й дуже корисний. Творог - це джерело білків та кальцію, який є необхідним для здоров'я кісток. Желатин містить колаген, який допомагає покращити стан шкіри, волосся та нігтів. Тож цей десерт можна їсти з користю для здоров'я.
Якщо ви хочете змінити смак десерту, можна додати в нього фрукти, які нададуть йому свіжості та яскравості. Наприклад, додавши шматочки свіжої полуниці або ківі, ви отримаєте свіжий та фруктовий смак. Або ж додайте в десерт дрібні кристалики м'яти, які нададуть йому освіжаючої м'ятної нотки.