Простий та корисний рецепт творожного десерту з желатином

 Простий та корисний рецепт творожного десерту з желатином
4.8
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр творогу 9%
  • 250 мл молока
  • 250 гр сметани 20%
  • 100 гр цукру
  • 20 гр ванільного цукру
  • 12-14 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин всипати у невелику ємність, залити холодним молоком та розмішати, залишити на годину при кімнатній температурі. Періодично при цьому помішувати желатин із молоком, щоб не утворилося грудок.
  2. Поставити ємність на водяну баню та нагрівати молочну суміш, безперервно помішуючи, до повного розчинення желатину.
  3. Не доводячи желатин до кипіння (інакше він втратить свої властивості), зняти ємність із водяної бані.
  4. Додати до гарячої желатинової рідини цукор із ванільним цукром і розмішати до повного розчинення сухого залишку.
  5. Накрити ємність кришкою і залишити остигати.
  6. Творог протерти через сито або ретельно розтерти вилкою, додати сметану і розтерти до однорідної консистенції (можна збити блендером).
  7. Потім додати в творожну масу трохи тепле молоко з желатином і цукром, ретельно перемішати або збити блендером/міксером до пишності.
  8. Розлити творожну масу по формочкам, креманкам або влити в одну форму, висотою близько 2-3 см і поставити в холодильник.
  9. Творожний десерт з желатином буде готовий приблизно через 5-6 годин.
  10. Вийняти форми з холодильника, прикрасити фруктами або тертим шоколадом, за бажанням можна перевернути десерт на плоску тарілку (для цього необхідно занурити дно форм або форми на кілька секунд в окріп, а потім швидко перевернути їх на тарілку).
  11. Можна отриманий десерт після збивання влити в заздалегідь приготовлений корж для пирога з бортиками (можна приготувати корж із пісочного печива та вершкового масла), щоб вийшов торт-суфле.
  12. Прикрасити торт із творожним желе можна збитими вершками, розтопленим шоколадом та сухофруктами. Смачного!

Цей творожний десерт з желатином не тільки простий у приготуванні, але й дуже корисний. Творог - це джерело білків та кальцію, який є необхідним для здоров'я кісток. Желатин містить колаген, який допомагає покращити стан шкіри, волосся та нігтів. Тож цей десерт можна їсти з користю для здоров'я.

Якщо ви хочете змінити смак десерту, можна додати в нього фрукти, які нададуть йому свіжості та яскравості. Наприклад, додавши шматочки свіжої полуниці або ківі, ви отримаєте свіжий та фруктовий смак. Або ж додайте в десерт дрібні кристалики м'яти, які нададуть йому освіжаючої м'ятної нотки.