Рецепт: Творожне желе з фруктами
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр творогу 9-18%
- 120 мл молока
- 100 г консервованих або свіжих фруктів (консервовані ананаси, вишня, персики, абрикоси або свіжі малина, полуниця, ківі)
- 3-4 ст. смородинового або малинового варення (можна використовувати перетерті ягоди із цукром)
- 3 ст. сметани
- 1 ст. желатину
- 5 гр ванільного цукру або щіпка ваніліну
- + тертий шоколад для прикраси
Рецепт приготування страви:
- Желатин залити холодним молоком та розмішати, залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Творог протерти через сито або ретельно розім'яти вилкою.
- Додати до творогу сметану, смородинове варення та збити за допомогою блендера або міксера до однорідності.
- Поставити ємність з набряклим желатином на водяну баню і нагрівати, безперервно помішуючи, до розчинення желатину (але не доводити до кипіння).
- Зняти ємність з водяної лазні та залишити до повного охолодження.
- Збити міксером або блендером творожну масу з желатинової до однорідної консистенції (можна просто перемішати ложкою).
- Додати в желе подрібнені фрукти (ягоди та вишню можна додати цілими), ванільний цукор або ванілін, цукор до смаку і перемішати.
- Розкласти творожну масу в порційні форми або креманки і поставити в холодильник.
- Творожне желе із фруктами буде готове через 4 години.
- Готовий десерт можна подавати у формах, посипавши тертим шоколадом або перевернути на плоску тарілку (для цього потрібно занурити дно форми на декілька секунд у миску з окропом). Смачного!
Цей десерт також є чудовим варіантом для людей, які слідкують за своїм харчуванням, оскільки він містить білки з творогу та фруктові вітаміни. Цей десерт також можна приготувати з низькокалорійними інгредієнтами, такими як низькокалорійний творог та сметана, а також замінити цукор на мед або стевію для зниження вмісту цукру.
Не соромтеся експериментувати та додавати свої улюблені фрукти, щоб створити свій власний неповторний смак цього десерту!