Рецепт: Творожне желе з фруктами

Рецепт: Творожне желе з фруктами
3.9
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр творогу 9-18%
  • 120 мл молока
  • 100 г консервованих або свіжих фруктів (консервовані ананаси, вишня, персики, абрикоси або свіжі малина, полуниця, ківі)
  • 3-4 ст. смородинового або малинового варення (можна використовувати перетерті ягоди із цукром)
  • 3 ст. сметани
  • 1 ст. желатину
  • 5 гр ванільного цукру або щіпка ваніліну
  • + тертий шоколад для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин залити холодним молоком та розмішати, залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Творог протерти через сито або ретельно розім'яти вилкою.
  3. Додати до творогу сметану, смородинове варення та збити за допомогою блендера або міксера до однорідності.
  4. Поставити ємність з набряклим желатином на водяну баню і нагрівати, безперервно помішуючи, до розчинення желатину (але не доводити до кипіння).
  5. Зняти ємність з водяної лазні та залишити до повного охолодження.
  6. Збити міксером або блендером творожну масу з желатинової до однорідної консистенції (можна просто перемішати ложкою).
  7. Додати в желе подрібнені фрукти (ягоди та вишню можна додати цілими), ванільний цукор або ванілін, цукор до смаку і перемішати.
  8. Розкласти творожну масу в порційні форми або креманки і поставити  в холодильник.
  9. Творожне желе із фруктами буде готове через 4 години.
  10. Готовий десерт можна подавати у формах, посипавши тертим шоколадом або перевернути на плоску тарілку (для цього потрібно занурити дно форми на декілька секунд у миску з окропом). Смачного!

Цей десерт також є чудовим варіантом для людей, які слідкують за своїм харчуванням, оскільки він містить білки з творогу та фруктові вітаміни. Цей десерт також можна приготувати з низькокалорійними інгредієнтами, такими як низькокалорійний творог та сметана, а також замінити цукор на мед або стевію для зниження вмісту цукру.

Не соромтеся експериментувати та додавати свої улюблені фрукти, щоб створити свій власний неповторний смак цього десерту!