Як приготувати творожний заварний крем
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг творогу
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр цукру
- 2 яйця (тільки жовтки)
- 10 гр ванільного цукру
- пів-ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло порізати на шматочки і залишити на півгодини при кімнатній температурі.
- Творог протерти через сито, пропустити через м'ясорубку або добре розтерти вилкою.
- Додати жовтки, вершкове масло, всипати соду і ретельно перетерти виделкою до повної однорідності.
- Залишити творожний крем на 3 години при кімнатній температурі.
- Через вказаний час поставити миску на водяну баню і помішуючи проварити протягом 10 хвилин при кипінні води.
- Зняти миску з вогню, додати в заварний крем цукор, ванільний цукор і перемішати до повного розчинення.
- Після охолодження (під час остигання бажано якнайчастіше помішувати крем ложкою) прибрати миску в холодильник, не накриваючи кришкою.
- Творожний заварний крем повинен настоятися в холоді на добу.
- Наступного дня можна використовувати крем для приготування тортів, тістечок, еклерів та десертів.
Якщо ви хочете зробити крем більш легким, ви можете замінити вершкове масло на масло з низьким вмістом жирів, або додати до крему вершки з низьким вмістом жирів. Це дозволить зменшити калорійність страви та зробити її більш корисною для здоров'я.
Ще один цікавий варіант використання творожного заварного крему - це додавання його до млинців. Цей десерт вийде ніжним та смачним, і прикрасить будь-яке святкове чи повсякденне застілля.
Також, якщо ви хочете зберегти крем на довший час, його можна заморозити. Для цього викладіть крем в контейнер і заморозьте. Коли вам знадобиться використати крем, вийміть його з морозилки та залиште при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб він розм'якшився.