Як приготувати творожний заварний крем

Як приготувати творожний заварний крем
3.9
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг творогу
  • 100 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • 2 яйця (тільки жовтки)
  • 10 гр ванільного цукру
  • пів-ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло порізати на шматочки і залишити на півгодини при кімнатній температурі.
  2. Творог протерти через сито, пропустити через м'ясорубку або добре розтерти вилкою.
  3. Додати жовтки, вершкове масло, всипати соду і ретельно перетерти виделкою до повної однорідності.
  4. Залишити творожний крем на 3 години при кімнатній температурі.
  5. Через вказаний час поставити миску на водяну баню і помішуючи проварити протягом 10 хвилин при кипінні води.
  6. Зняти миску з вогню, додати в заварний крем цукор, ванільний цукор і перемішати до повного розчинення.
  7. Після охолодження (під час остигання бажано якнайчастіше помішувати крем ложкою) прибрати миску в холодильник, не накриваючи кришкою.
  8. Творожний заварний крем повинен настоятися в холоді на добу.
  9. Наступного дня можна використовувати крем для приготування тортів, тістечок, еклерів та десертів.

Якщо ви хочете зробити крем більш легким, ви можете замінити вершкове масло на масло з низьким вмістом жирів, або додати до крему вершки з низьким вмістом жирів. Це дозволить зменшити калорійність страви та зробити її більш корисною для здоров'я.

Ще один цікавий варіант використання творожного заварного крему - це додавання його до млинців. Цей десерт вийде ніжним та смачним, і прикрасить будь-яке святкове чи повсякденне застілля.

Також, якщо ви хочете зберегти крем на довший час, його можна заморозити. Для цього викладіть крем в контейнер і заморозьте. Коли вам знадобиться використати крем, вийміть його з морозилки та залиште при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб він розм'якшився.