Цукати з груші
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг груш (твердих)
- 700 гр цукру
- близько 600 мл води
Рецепт приготування страви:
- Для приготування цукатів бажано використовувати тверді груші з кислинкою. Вимити їх, очистити від насіння і порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими часточками, скласти їх у миску або каструлю.
- Окремо закип'ятити близько 700 мл води. Залити окропом груші так, щоб повністю їх покрити. Через кілька хвилин злити воду з груш у каструлю, додати до неї цукор і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести сироп до кипіння і проварити протягом хвилини. Потім додати в сироп подрібнені груші та перемішати. Проварити груші протягом 5 хвилин і зняти каструлю з вогню, залишити їх до повного охолодження (не менше 4 годин).
- Повернути каструлю на вогонь і довести масу до кипіння. Проварити цукати з груш протягом 5 хвилин після закипання і зняти з плити. Залишити каструлю в кімнатній температурі на 4-5 годин для повного охолодження.
- Проварити груші з подальшим охолодженням ще 2-3 рази, поки груші не стануть напівпрозорими, а сироп густим. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити стікати від сиропу. Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього цукати.
- Залишити цукати з груші в кімнатній температурі до повного висихання на 2-4 доби. Потім можна використовувати грушеві цукати в приготуванні десертів і випічки. Зберігати домашні цукати в герметично закритій пластиковій або скляній ємності (бажано прошаркувати цукати пергаментним папером).
Цукати з груші - ніжний смак дитинства. Ці ароматні ласощі стануть чудовим доповненням до вашого десерту або чаю. Груші м'які, а сироп ніжний, що робить ці цукати справжньою насолодою для смакових рецепторів.