Рецепт Белевської пастили: незабутня солодка на кожен день

Рецепт Белевської пастили: незабутня солодка на кожен день
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,7-1,8 кг яблук (сорт Антонівка)
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця (білки)

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука вимити й очистити від серцевини, порізати невеликими часточками та викласти на деко, застелене пергаментним папером. Духовку розігріти до 160/180С і відправити туди яблука на 15-17 хвилин.
  2. Вийняти деко з духовки і ретельно протерти яблука через сито, щоб у ньому залишилася тільки шкірка. Додати до яблучного пюре половину цукру і збити масу міксером до утворення світлої пишної маси (близько 15-20 хвилин).
  3. Білки відокремити від жовтків і залишити на півхвилини в морозилці. Духовку розігріти до 100С, деко застелити пергаментним папером. Збити охолоджені білки міксером до стійких піків і поступово всипати по ложці цукор, що залишився, не перестаючи збивати білкову масу міксером.
  4. З'єднати в одній мисці збиту яблучну масу і білковий крем, перемішати до однорідності. Близько 4-5 ст.л. маси відкласти в невелику ємність. Рівномірно розподілити яблучну масу на деку і відправити в розігріту духову шафу, відчинити дверцята і закріпити їх у такому положенні.
  5. Випікати пастилу з яблук близько 6 годин із прочиненими дверцятами. Готова пастила набуває коричневого відтінку і стає щільною. Нарізати пастилу на 4 рівні частини. Змастити три частини пастили зверху яблучною масою (відкладеною раніше) і скласти їх одна на одну (четверту частину покласти зверху).
  6. Випікається белівська пастила приблизно 2 години за тієї самої температури з прочиненими дверцятами. Вийняти деко і відразу ж обсипати яблучну пастилу з усіх боків цукровою пудрою.
  7. Після повного охолодження можна нарізати белівську пастилу невеликими шматочками і подавати до столу. Зберігати домашню пастилу в кімнатній температурі або холодильнику, щільно обернувши її пергаментним папером. Смачного!