Тріска у фользі в духовці: найсмачніший рецепт

Тріска у фользі в духовці: найсмачніший рецепт
4.6
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • цибуля - 3 шт.
  • жирні вершки - 100 мл
  • філе тріски - 500 г
  • жирна сметана - 2 ст.л.
  • топлене масло - 1 ст.л.
  • спеції для риби - за смаком
  • гірчиця - 5 г
  • сік лимону - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нарізати цибулю напівкільцями і посмажити на рослинній олії до золотистого кольору.
  2. Взяти форму для запікання і розкласти цибулю. Посолити філе тріски і покласти його на обсмажену цибулю.
  3. У окремій мисці приготувати соус: змішати сметану з вершками, додати спеції для риби, гірчицю та сіль.
  4. Додати сік лимону у соус.
  5. Покрити філе готовим соусом і зверху можна полити страву ще трохи вершками.
  6. Закрити форму фольгою, щоб страва добре просочилася соусом та спеціями.
  7. Готувати тріску протягом півгодини в духовці, при цьому температуру слід встановити на 180 градусів.

Цікаві факти:

Коли риба буде готовою, ви можете відкрити фольгу та залишити її в духовці ще десять хвилин. Подаючи філе тріски до столу, декоруйте його сегментами лимону, а зверху можна полити тріску невеликою кількістю лимонного соку. Найкраще ця страва пасує до рису. Смачного!