Торт з творожним кремом: рецепт з легко доступних інгредієнтів

 Торт з творожним кремом: рецепт з легко доступних інгредієнтів
4.3
(5)
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта з творожним кремом:

  • 180 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. меду
  • 2/3 ч.л. соди
  • 2/3 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі

Творожний крем для торта:

  • 400 гр творогу (бажано пастоподібного або м'якого)
  • 100 гр цукру
  • 2 яйця (тільки жовтки)
  • 50 гр вершкового масла
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, додати сіль, соду, розпушувач, мед і цукор, збити міксером протягом 2-3 хвилин і поставити миску на водяну баню. Постійно помішуючи, нагрівати яєчно-медову масу до збільшення обсягом 2-2,5 разу.
  2. Зняти миску з вогню та остудити масу до теплої температури.
  3. Просіяти через сито борошно і підмішати до яєчної маси, вимішати однорідне тісто. Накрити миску кришкою і відправити на 3-4 години на холодильник.
  4. Через вказаний час розігріти духовку до 200С і застелити деко пергаментним папером. Розділити тісто на 5 рівних частин і розкатати кожну в круглий коржик з діаметром близько 15 см. Викласти на деко два або три розкочені коржики і відправити їх у розігріту духовку.
  5. Випікати коржі для торта до рум'яності протягом 5 хвилин. Вийняти деко, зняти гарячі коржі на блюдо, обрізати нерівні краї і перекласти в окрему тарілку. На деко викласти шматки тіста, що залишилися, і спекти їх до готовності.
  6. Вийняти коржі, зняти з дека, обрізати по колу з діаметром 15 см і скласти стопкою на попередні коржі. Приготувати крем із творогу для торта.
  7. Творог протерти через сито (пастоподібний та м'який сир можна не протирати), додати яйця, цукор та збити в блендері чи комбайні до однорідності. Натомість можна пропустити творог через м'ясорубку, додати яйця з цукром і збити міксером протягом 1-2 хвилин на середній швидкості.
  8. Поставити каструлю з кремом на вогонь і, безперервно помішуючи, довести до кипіння. Варити сирний крем на невеликому вогні близько 2-3 хвилин до консистенції манної каші. Зняти каструлю з вогню і залишити на хвилину-дві охолонути.
  9. Змастити коржі творожним кремом, скласти їх стопкою, рівномірно покрити торт кремом, що залишився і обсипати подрібненими в крихту обрізками від коржів. Залишити торт із сирним кремом на 4-6 годин у холодильнику для просочення.
  10. Вийняти готовий торт із холодильника, прикрасити на свій смак, нарізати порційними шматочками та подавати до столу. Смачного!

Щоб зробити торт ще смачнішим, можна додати до крему стиглі фрукти, такі як полуниця або малина. Також можна прикрасити торт ягодами, шматочками фруктів або тертим шоколадом. Якщо ви хочете зробити торт менш калорійним, можна замінити цукор на мед або використовувати молочний творог з низьким вмістом жиру.

Цей рецепт торту з творожним кремом стане відмінним варіантом для будь-якої вечері, якщо ви хочете порадувати своїх гостей чимось смачним і незвичайним. Також, цей десерт може стати чудовим подарунком на день народження або будь-якого святкового заходу. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком неповторного торта з творожним кремом!