Рецепт млинцевого торта з творогом

Рецепт млинцевого торта з творогом
4.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Млинці для торта з творогом:

  • 750 мл молока
  • 300 гр борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст. цукру
  • щіпка соди (гашеної лимонним соком або оцтом)

Творожна начинка для млинця:

  • 400 гр творогу
  • 400 гр вершків 30-35% (можна замінити сметаною 25%)
  • 150 гр цукрової пудри
  • 6 ст. густого ягідного варення або джему (бажаного вишневого)
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати млинці на молоці. Яйця вбити в миску, додати сіль з цукром і збити виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
  2. Влити близько 150 мл теплого молока і ще раз збовтати вінчиком.
  3. Просіяти через сито близько 200 г борошна і вимішати однорідне густе тісто.
  4. Помішуючи тісто, влити тонкою цівкою ще 150 мл молока. Просіяти через сито і підмішати в густе тісто ще 100 г борошна.
  5. Помішуючи тісто вінчиком або міксером на низьких обертах, влити молоко кімнатної або трохи теплої температури.
  6. Соду погасити прямо в ложці кількома краплями лимонного соку або оцту, додати готове тісто і швидко розмішати.
  7. Залишити тісто на 10-15 хвилин при кімнатній температурі або на 20 хвилин в холодильнику.
  8. Влити в сковороду близько 30-40 мл олії та поставити на вогонь. Коли масло сильно розігріється (почне злегка потріскувати), влити його тонкою цівкою у тісто, швидко розмішуючи його вінчиком.
  9. На сковороду, змащену олією, влити трохи тіста і розподілити його по всій поверхні сковороди, нахиляючи її в різні боки.
  10. Просмажити млинець до рум'яності з кожного боку на середньому вогні та перекласти лопаткою на тарілку, накрити його великою мискою або кришкою.
  11. На сковороду (більше олії додавати не потрібно) влити другу порцію тіста і просмажити млинець до рум'яності з двох сторін, перекласти його зверху на перший і знову накрити мискою.
  12. Таким чином просмажити млинці з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою, після кожного млинця накривати великою мискою, щоб млинці залишалися м'якими і не обвітрилися.
  13. Приготувати творожний крем для млинця.
  14. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, додати половину цукрової пудри (або всю кількість відразу, якщо ви використовуєте сметану), ванільний цукор і розтерти вилкою до однорідної пастоподібної консистенції.
  15. Якщо ви замінюєте вершки сметаною – її потрібно додати до творожної підсолодженої маси та збити міксером або блендером до однорідності.
  16. Охолоджені вершки збити міксером до стійкої піни, всипати тонкою цівкою цукрову пудру, що залишилася, і збивати ще кілька секунд до її повного розчинення.
  17. Поєднати творожну масу з вершковим кремом і добре розтерти вилкою або перемішати.
  18. Покласти один млинець на тарілку, змастити його кремом і рівномірно розподілити його по поверхні.
  19. Накрити другим млинцем і промазати його творожним кремом. Після третього млинця та крему покласти четвертий млинець і змастити його половиною варення чи джему.
  20. Таким чином покласти ще три шари млинців з творогом і один шар з джемом, накрити млинцями, що залишилися, промазуючи кожен кремом.
  21. Прикрасити готовий торт на свій смак і залишити на 20-30 хвилин для просочення в холодильнику.
  22. Нарізати млинцевий з творогом порційними шматочками і подавати до чаю. Смачного!

Цей рецепт млинцевого торта з творогом - чудовий варіант для святкового столу або будь-якого іншого особливого випадку. Але він також ідеально підходить для приготування на кожен день, оскільки виготовлення тіста та начинки не вимагає багато часу та зусиль.

Крім того, млинцевий торт - це чудовий спосіб використати залишки млинців або інших продуктів, які залишилися після приготування інших страв. Також можна експериментувати зі складом тіста та начинки, додавати різні інгредієнти та експериментувати зі смаками.

Млинцевий торт з творогом - це чудовий десерт для всієї родини, який сподобається і дітям, і дорослим. Він має ніжну текстуру та неповторний смак, який захочеться повторити знову та знову. Спробуйте цей рецепт та переконайтеся самі!