Торт з ніжним йогуртовим кремом

Торт з ніжним йогуртовим кремом
4.5
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торта:

  • 200 гр цукру
  • 200 гр сметани
  • 3 яйця
  • 160 гр борошна
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди

Творожно-йогуртний крем для торта:

  • 300 мл йогурту (класичного, без смакових добавок)
  • 200 гр цукру
  • 200 гр жирного або пастоподібного творогу
  • 15 гр желатину
  • + смородинове/вишневе варення або конфітюр - не обов'язково

Шоколадна глазур для торта:

  • 4 ст.л. цукру
  • 40 гр вершкового масла
  • 40 мл молока
  • 3 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця і сметану бажано заздалегідь (за 15-20 хвилин до початку приготування) вийняти з холодильника, щоб інгредієнти нагрілися до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, содою та розпушувачем в одну миску, розмішати.
  2. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером. Збити яйця міксером до пишності і всипати тонкою цівкою цукор.
  3. Збивати яйця з цукром на високій швидкості до утворення світлої і пишної маси (близько 5-7 хвилин). Не перестаючи збивати яєчний крем, влити сметану і змішувати до отримання однорідної консистенції.
  4. Поступово всипати до отриманої маси просіяну суху суміш і вимішати лопаткою однорідне тісто. Перелити його у форму і відправити в розігріту духовку на півгодини. Вийняти готовий бісквіт із форми, залишити на решітці до повного охолодження.
  5. Потім приготувати крем для торта: желатин залити 3-4 ст.л. холодної води і залишити на 15 хвилин набухати. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку (якщо сир пастоподібний - цього не обов'язково).
  6. Збити міксером на високих обертах йогурт із цукром до повного його розчинення. Потім з'єднати сир із йогуртовим кремом у блендері та збити до повністю однорідної консистенції (можна скористатися міксером, якщо немає блендера).
  7. Поставити ємність із желатином і водою на водяну баню. Нагрівати суміш, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку (не доводячи до кипіння). Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати.
  8. З'єднати творожно-йогуртовий крем з остиглим желатином і розмішати вінчиком до однорідності. Велику миску застелити харчовою плівкою так, щоб із бортиків миски звисали її краї.
  9. Бісквіт порізати невеликими шматочками і викласти їх у миску, вмочуючи кожен по черзі в крем. За бажанням можна додати зверху кожного шару торта потроху варення або конфітюру. Накрити вміст миски краями харчової плівки, поставити велику плоску тарілку, невеликий гніт і відправити в холодильник.
  10. Бісквітний торт із йогуртовим кремом має настоятися в холодильнику не менше 4 годин. Через зазначений час можна приготувати глазур для прикрашання торта.
  11. З'єднати в невеликій каструльці молоко з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння і зменшити вогонь. Додати какао-порошок, вершкове масло і проварити, на слабкому вогні, до повного розчинення всіх інгредієнтів і дуже легкого загустіння.
  12. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і дати 5-10 хвилин охолонути. Вийняти миску з холодильника, перевернути торт на велику плоску тарілку і зняти з поверхні плівку, прикрасити ледь теплою глазур'ю.
  13. Відправити торт ще на 15-20 хвилин у холодильник для застигання глазурі. Вийняти готову страву, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!