Пиріг на киселі: простий рецепт з полуничним смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр сухого киселю (бажано полуничного)
- 3 яйця
- 3 ст.л. борошна
- 10 гр розпушувача
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із киселем (брикет киселю потрібно розтерти виделкою) і розпушувачем в одну миску, розмішати до однорідного кольору.
- Духовку розігріти до 200С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером.
- Яйця вбити в окрему миску і збити міксером на високих обертах до отримання пишної консистенції. Помішуючи суху суміш лопаткою або ложкою, влити туди яєчну масу. Однорідне тісто перелити у форму для випікання і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати пиріг на киселі до готовності приблизно 20 хвилин. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити на 10 хвилин. Обережно дістати бісквіт із форми, зняти папір і подавати до столу. Перед подачею можна промазати пиріг кремом або глазур'ю.
Український кисіль - це народний напій, який виготовляється з ягід або фруктів та крохмалу. Він має кислий смак і зазвичай подається з цукром або медом. Проте, його також можна використовувати в кулінарії, наприклад, для випічки пирогів.