Духмяні пиріжки з малиною - рецепт на кожен день
Кухня
Інгредієнти:
- 800 гр борошна
- 400 гр сметани 15-20%
- 3 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 80 мл води
- 11 гр сухих дріжджів
- + малина і цукор для начинки - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця зі сметаною вийняти з холодильника і заздалегідь залишити на півгодини в кімнатній температурі.
- Дріжджі змішати в невеликій ємності з 1 ч. л. цукру, влити теплу воду близько 40С, розмішати і залишити на 15-20 хвилин у теплому місці (30-35С). На поверхні дріжджової суміші має з'явитися пінна шапочка.
- Яйця збити міксером до утворення піни. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5-7 хвилин на високих обертах до пишності. Поступово ввести сметану і вимішувати масу міксером до отримання рівномірного кольору і консистенції. З'єднати отриману масу з дріжджовою сумішшю.
- Якщо у вас є хлібопічка - зручніше буде замішувати тісто для пиріжків із малиною в ній (у програмі Тісто). Можна замісити тісто вручну, підмішуючи до борошна сметанну масу.
- Накрити тісто харчовою плівкою і залишити на годину в теплому місці. Через зазначений час обім'яти тісто руками, розділити на рівні за розміром шматочки, скачати з них кульки.
- Малину перебрати, промити і дати стекти воді. Кожну кульку притиснути зверху, викласти трохи ягід, присипати їх цукром. З'єднати краї тіста над начинкою і защипати пальцями, надати пиріжку овальної форми.
- Перекласти всі пиріжки на деко, попередньо змастивши його олією або застеливши пергаментним папером. Духовку розігріти до 200С, а пиріжки з малиною залишити підніматися в теплі на 15 хвилин.
- Змастити поверхню пиріжків підсолодженим молоком (або злегка збитим яйцем) і відправити деко в розігріту духовку. Коли пиріжки зарум'яняться (приблизно 15-20 хвилин випікання за вказаної температури), вийняти деко з духовки та накрити легким рушником.
- Дати дріжджовим пиріжкам трохи охолонути, а потім подавати теплими до чаю або з молоком. Смачного!
Цікаво знати:
- Можна додати до начинки трішки творогу чи меду для додаткового смаку.
- Якщо у вас немає свіжої малини, ви можете використовувати заморожену. Проте, перед використанням потрібно розморозити та дати стечі.
- Цей рецепт також можна змінити, додавши інші ягоди або фрукти в якості начинки. Наприклад, полуницю, вишні або яблука з корицею.
- Якщо ви хочете зробити ці пиріжки ще смачнішими, спробуйте додати в тісто трішки вершкового масла або мигдалевої стружки.
- Ці пиріжки можна приготувати заздалегідь та зберігати в холодильнику в герметичній упаковці до тижня.
- Подавайте ці духмяні пиріжки з малиною з гарячим чаєм, кавою або зігріваючим глінтвейном в холодну пору року.