Смажені пиріжки з малиною на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 250 мл кефіру будь-якої жирності
- 2 яйця
- 1 ч.л. соди (гашеної лимонним соком або оцтом)
- + малина та цукор - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито, додати сирі яйця, дрібку солі та розмішати. Поступово влити половину кефіру (заздалегідь вийняти його з холодильника, щоб він нагрівся до кімнатної температури), додати гашену соду і знову перемішати.
- Помішуючи рукою отримане тісто, влити кефір, що залишився, і вимісити до однорідності. За необхідності можна додати трохи борошна або кислого молока/кефіру.
- Накрити отримане тісто легким і злегка вологим рушником або серветкою, залишити на годину в кімнатній температурі. Малину перебрати, очистити ягоди від сміття і листя, скласти в друшляк, гарненько промити і дати повністю стекти воді.
- Тісто, що настоявся, перекласти на стіл, присипаний борошном, і скачати з нього ковбаску. Нарізати її невеликими шматочками, розкачати кожен шматочок у кружечок близько 1 см завтовшки.
- Покласти в центр кожного кружечка тіста трохи малини, присипати її цукром. З'єднати краї тіста над начинкою і защипати так, щоб ягоди опинилися всередині тіста. Таким чином зліпити пиріжки з тіста, що залишилося, і малини.
- На сковороду влити приблизно 100 мл олії, поставити на вогонь і довести олію до кипіння. Викласти на сковорідку з розігрітою олією пиріжки швом донизу.
- Смажити пиріжки з малиною на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Велику тарілку застелити паперовим рушником або серветками, перекласти на нього готові пиріжки, щоб прибрати зайвий жир.
- Таким чином просмажити решту пиріжків, періодично підливаючи олію в пательню в міру її випаровування. Смажені пиріжки з малиновою начинкою смачні як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Ці смажені пиріжки з малиною на кефірі можна вдосконалити, додавши до начинки трохи творогу або сметани, щоб зробити їх більш ніжними та кремовими. Також можна додати до тіста інші ягоди, наприклад, полуниці або вишні. Або спробуйте додати до тіста трішки кориці або ванілі, щоб зробити пиріжки ще більш ароматними.