Бісквітний торт з шоколадним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торта:
- 4 яйця
- 140 гр цукру
- 120 гр борошна
- 80 гр молочного або чорного шоколаду
- 60 мл чистої води
- пів-ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. соди
Шоколадний крем для бісквітного торта:
- 200 гр цукрової пудри
- 120 гр вершкового масла
- 120 гр молочного або чорного шоколаду (за смаком)
- 2 яєчних білка
- 80 мл молока
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із сіллю, содою та розпушувачем. Яйця збити міксером на високих обертах протягом 5 хвилин. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і продовжувати збивати близько 10 хвилин до отримання дуже пишної консистенції.
- Шоколад дрібно порубати, скласти в невелику миску, додати воду і поставити на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад із водою до його повного розчинення. Остудити розтоплений шоколад до кімнатної температури.
- Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Підмішати до яєчної маси просіяну суміш, вимішати до однорідності. Безперервно помішуючи тісто, влити розтоплений шоколад.
- Вилити в заздалегідь приготовлену форму третину тіста і відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Вийняти форму, перевернути готовий корж на решітку і залишити остигати. у форму влити половину тіста, що залишилося, і спекти корж до готовності.
- Таким же чином спекти третій корж із тіста, що залишилося. Усі три коржі повністю остудити. Тим часом приготувати шоколадний крем для бісквітного торта: вершкове масло і шоколад дрібно порубати, з'єднати в одній мисці і поставити на водяну баню.
- Помішуючи, нагрівати шоколад із маслом до повного розчинення. Зняти миску з водяної бані й залишити остигати до кімнатної температури, періодично розмішуючи ложкою. Яєчні білки відокремити від жовтків, з'єднати у великій мисці та відправити її на 2 хвилини в морозилку.
- Вийняти миску з білками з морозилки і збити їх до стійких піків. Не перестаючи збивати білки, влити розтоплений шоколад з маслом і змішувати до однорідності. Поступово всипати до шоколадного крему цукрову пудру, просіюючи її через сито.
- Помішуючи або збиваючи крем міксером, влити дуже холодне молоко. Промазати між бісквітними коржами шоколадним кремом, прикрасити поверхню і боки торта кремом, що залишився, прикрасити торт горіхами, кондитерськими прикрасами або тертим шоколадом.
- Залишити бісквітний торт із шоколадним кремом на 4-6 годин у холодильнику. Вийняти готовий торт із холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Цей торт ідеально підійде для будь-якого святкування, будь то день народження, весілля або Різдво. Його можна прикрасити будь-якими орнаментами, квітами або фруктами.
Якщо ви хочете зробити цей торт ще більш смачним і ароматним, додайте до тіста трохи кориці або ванілі. Ви також можете замінити молочний шоколад на гіркий або додати до нього горіхи, ягоди або інші начинки за своїм вибором.