Бісквітний торт з шоколадним кремом

Бісквітний торт з шоколадним кремом
4.9
(7)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торта:

  • 4 яйця
  • 140 гр цукру
  • 120 гр борошна
  • 80 гр молочного або чорного шоколаду
  • 60 мл чистої води
  • пів-ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. соди

Шоколадний крем для бісквітного торта:

  • 200 гр цукрової пудри
  • 120 гр вершкового масла
  • 120 гр молочного або чорного шоколаду (за смаком)
  • 2 яєчних білка
  • 80 мл молока

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із сіллю, содою та розпушувачем. Яйця збити міксером на високих обертах протягом 5 хвилин. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і продовжувати збивати близько 10 хвилин до отримання дуже пишної консистенції.
  2. Шоколад дрібно порубати, скласти в невелику миску, додати воду і поставити на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад із водою до його повного розчинення. Остудити розтоплений шоколад до кімнатної температури.
  3. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Підмішати до яєчної маси просіяну суміш, вимішати до однорідності. Безперервно помішуючи тісто, влити розтоплений шоколад.
  4. Вилити в заздалегідь приготовлену форму третину тіста і відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Вийняти форму, перевернути готовий корж на решітку і залишити остигати. у форму влити половину тіста, що залишилося, і спекти корж до готовності.
  5. Таким же чином спекти третій корж із тіста, що залишилося. Усі три коржі повністю остудити. Тим часом приготувати шоколадний крем для бісквітного торта: вершкове масло і шоколад дрібно порубати, з'єднати в одній мисці і поставити на водяну баню.
  6. Помішуючи, нагрівати шоколад із маслом до повного розчинення. Зняти миску з водяної бані й залишити остигати до кімнатної температури, періодично розмішуючи ложкою. Яєчні білки відокремити від жовтків, з'єднати у великій мисці та відправити її на 2 хвилини в морозилку.
  7. Вийняти миску з білками з морозилки і збити їх до стійких піків. Не перестаючи збивати білки, влити розтоплений шоколад з маслом і змішувати до однорідності. Поступово всипати до шоколадного крему цукрову пудру, просіюючи її через сито.
  8. Помішуючи або збиваючи крем міксером, влити дуже холодне молоко. Промазати між бісквітними коржами шоколадним кремом, прикрасити поверхню і боки торта кремом, що залишився, прикрасити торт горіхами, кондитерськими прикрасами або тертим шоколадом.
  9. Залишити бісквітний торт із шоколадним кремом на 4-6 годин у холодильнику. Вийняти готовий торт із холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного! 

Цей торт ідеально підійде для будь-якого святкування, будь то день народження, весілля або Різдво. Його можна прикрасити будь-якими орнаментами, квітами або фруктами.

Якщо ви хочете зробити цей торт ще більш смачним і ароматним, додайте до тіста трохи кориці або ванілі. Ви також можете замінити молочний шоколад на гіркий або додати до нього горіхи, ягоди або інші начинки за своїм вибором.