Рецепт ніжного манника на сметані в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр сметани 15-20%
- 3 яйця
- 200 гр манної крупи
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 70-80 гр родзинок
- 5 гр ванільного цукру
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Сметану викласти в миску, зверху просіяти через сито манну крупу і перемішати. Залишити манну суміш набухати на півгодини-годину в кімнатній температурі.
- Яйця вбити в окрему миску і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Ізюм залити гарячою водою і залишити на 15 хвилин. Потім злити воду й обсушити родзинки серветками.
- Яйця збити міксером до появи пишної піни. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати на високих обертах приблизно 5 хвилин до отримання пишної та світлої маси.
- З'єднати сметанну масу з яєчною, додати родзинки і перемішати. Безперервно помішуючи манну масу, підмішати до неї борошно, просіюючи його через сито. Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла і перекласти туди тісто.
- Готувати манник на сметані в мультиварці 1 годину в режимі Випічка. Після звукового сигналу перевернути пиріг на решітку і залишити на 5-10 хвилин. Подавати сметанний манник можна як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Манник на сметані - це відмінний вибір для тих, хто любить ніжні та повітряні випічки. Цей рецепт не тільки простий у приготуванні, але й дозволяє експериментувати з інгредієнтами. Ви можете додати горіхи, цукати або сушені фрукти до тіста, щоб отримати ще більше різноманітності у смаку. Манник на сметані - ідеальна випічка для будь-якого чаю чи кави.