Рецепт дріжджового пирога з чорною смородиною та творожною начинкою
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пирога:
- 700-800 гр борошна
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 6 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 10 гр сухих дріжджів
Смородинова начинка для дріжджового пирога:
- 350 гр свіжої смородини
- 100 гр цукру
Творожна начинка для пирога:
- 700 гр творогу
- 200 гр цукру
- 3 яйця
- 5 ст.л. рідкого меду
- 3 ст.л. крохмалю
- пів ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити у велику миску і залишити на 5-10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом із сухими дріжджами в окрему миску і розмішати. Молоко підігріти до 40С.
- Збити яйця з цукром і сіллю міксером до утворення світлої та дуже пишної маси. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою половину молока. Потім підмішати більшу частину борошняної суміші.
- Помішуючи густе тісто, влити другу половину теплого молока, а потім підмішати суху суміш, що залишилася. У процесі вимішування тіста додати по ложці рослинну олію.
- Накрити тісто легким і вологим рушником або харчовою плівкою і залишити на годину в теплі (30С). Через зазначений час обім'яти тісто, накрити рушником або плівкою і залишити підніматися в теплі ще на годину.
- Тим часом приготувати творожну начинку: протерти творог через сито або пропустити через м'ясорубку, додати цукор із сіллю і розтерти/збити блендером до повного розчинення цукру.
- Додати сирі яйця, ретельно вимішуючи або збиваючи після кожного разу. Наприкінці всипати крохмаль, влити мед і перемішати. Перекласти тісто на стіл, присипаний борошном і гарненько вимісити його руками, розділити на 2 частини (приблизно 3:1).
- Більшу частину тіста рівномірно розподілити на деку, попередньо змастивши його олією (зручно для розкачування по деку використовувати качалку). Сформувати бортики пирога.
- Викласти на шар тіста промиті чисті ягоди смородини і засипати їх цукром. Рівномірно залити ягоди сирною начинкою. Тісто, що залишилося, тонко розкачати, вирізати смужки і прикрасити ними верх пирога у вигляді решітки. Духовку розігріти до 200/220С, а пиріг залишити на цей час у теплому місці для підйому.
- Відправити деко в розігріту духову шафу і випікати дріжджовий пиріг зі смородиною близько однієї-півтори години до рум'яності. Якщо верх дуже швидко рум'яниться - можна трохи зменшити температуру. Готовий пиріг трохи (або повністю) остудити, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей рецепт дріжджового пирога з чорною смородиною та творожною начинкою - чудовий спосіб потішити своїх близьких і гостей у будь-який день. Смородина з сиром - ідеальне поєднання для цього пишного тіста, а вигляд пирога викличе захоплення в будь-якій компанії. Це десерт, який варто спробувати, щоб насолодитися ніжністю тіста та смаком ягід і творогу. Приготуйте цей дріжджовий пиріг із чорною смородиною та творожною начинкою і подаруйте смачні враження своїм близьким!