Рецепт дріжджового пирога з чорною смородиною та творожною начинкою

 Рецепт дріжджового пирога з чорною смородиною та творожною начинкою
4.2
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пирога:

  • 700-800 гр борошна
  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 6 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 10 гр сухих дріжджів

Смородинова начинка для дріжджового пирога:

  • 350 гр свіжої смородини
  • 100 гр цукру

Творожна начинка для пирога:

  • 700 гр творогу
  • 200 гр цукру
  • 3 яйця
  • 5 ст.л. рідкого меду
  • 3 ст.л. крохмалю
  • пів ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити у велику миску і залишити на 5-10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом із сухими дріжджами в окрему миску і розмішати. Молоко підігріти до 40С.
  2. Збити яйця з цукром і сіллю міксером до утворення світлої та дуже пишної маси. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою половину молока. Потім підмішати більшу частину борошняної суміші.
  3. Помішуючи густе тісто, влити другу половину теплого молока, а потім підмішати суху суміш, що залишилася. У процесі вимішування тіста додати по ложці рослинну олію.
  4. Накрити тісто легким і вологим рушником або харчовою плівкою і залишити на годину в теплі (30С). Через зазначений час обім'яти тісто, накрити рушником або плівкою і залишити підніматися в теплі ще на годину.
  5. Тим часом приготувати творожну начинку: протерти творог через сито або пропустити через м'ясорубку, додати цукор із сіллю і розтерти/збити блендером до повного розчинення цукру.
  6. Додати сирі яйця, ретельно вимішуючи або збиваючи після кожного разу. Наприкінці всипати крохмаль, влити мед і перемішати. Перекласти тісто на стіл, присипаний борошном і гарненько вимісити його руками, розділити на 2 частини (приблизно 3:1).
  7. Більшу частину тіста рівномірно розподілити на деку, попередньо змастивши його олією (зручно для розкачування по деку використовувати качалку). Сформувати бортики пирога.
  8. Викласти на шар тіста промиті чисті ягоди смородини і засипати їх цукром. Рівномірно залити ягоди сирною начинкою. Тісто, що залишилося, тонко розкачати, вирізати смужки і прикрасити ними верх пирога у вигляді решітки. Духовку розігріти до 200/220С, а пиріг залишити на цей час у теплому місці для підйому.
  9. Відправити деко в розігріту духову шафу і випікати дріжджовий пиріг зі смородиною близько однієї-півтори години до рум'яності. Якщо верх дуже швидко рум'яниться - можна трохи зменшити температуру. Готовий пиріг трохи (або повністю) остудити, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей рецепт дріжджового пирога з чорною смородиною та творожною начинкою - чудовий спосіб потішити своїх близьких і гостей у будь-який день. Смородина з сиром - ідеальне поєднання для цього пишного тіста, а вигляд пирога викличе захоплення в будь-якій компанії. Це десерт, який варто спробувати, щоб насолодитися ніжністю тіста та смаком ягід і творогу. Приготуйте цей дріжджовий пиріг із чорною смородиною та творожною начинкою і подаруйте смачні враження своїм близьким!