Листкові пиріжки з малиною
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового дріжджового тіста
- 400 гр свіжої або розмороженої малини
- 100 гр цукрової пудри
- + яєчний жовток і 30 мл молока
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто накрити харчовою плівкою і залишити розморожуватися в кімнатній температурі. Розкачати тісто в пласт близько 0,3-0,4 мм і вирізати 8-10 рівних квадратів зі стороною близько 10 см.
- Малину промити або розморозити і дати стекти воді. Змішати малину з цукровою пудрою в одній мисці. Духовку розігріти до 180/200С, деко змастити олією або застелити пергаментним папером.
- По центру кожного квадрата покласти трохи малини, з'єднати краї квадрата зверху і защипати їх так, щоб вийшов конвертик (можна повністю защипати отвори).
- Перекласти тістечка на деко і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Потім змастити поверхню тіста сумішшю жовтка з молоком і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати листкові пиріжки з малиною близько 15-20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко і залишити щонайменше на 10-15 хвилин остигати. Пиріжки з малиновою начинкою з листкового тіста смачні як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Ці листкові пиріжки з малиною - це чудовий десерт для будь-якої вечері, він також ідеально підходить для дітей, адже малина надає їм здоров'я і витримує їх енергійність. Для додаткової смакової нотки можна додати трохи цукру на поверхню пиріжків перед запіканням. Ці пиріжки також можуть бути замінені іншими фруктами за вашим бажанням, наприклад, полуницею, ягодами або вишнями. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся!