Тістечко "Картопля" за ДСТУ

Тістечко "Картопля" за ДСТУ
4.0
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для тістечок:

  • 6 яєць
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 2 ст. крохмалю
  • 1/5 ч. л. солі

Крем  для тістечок:

  • 250 гр вершкового масла
  • 130 гр цукрової пудри
  • 100 мл згущеного молока
  • 1 ст. рому/горілки/коньяку або лікеру

Присипка для тістечок:

  • 2 ст. какао-порошка
  • 1 ст. цукрової пудри з гіркою

Рецепт приготування страви:

  1. Білки відокремити від жовтків та відправити в холодильник на час приготування тіста для бісквіту. Жовтки з'єднати в одній великій мисці та залишити в кімнатній температурі. Борошно просіяти разом із крохмалем через сито в окрему миску та розмішати.
  2. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером. Жовтки збити міксером до освітлення і всипати тонкою цівкою цукор. Збивати жовтковий крем 5 хвилин до пишності.
  3. Підмішати до жовткової маси просіяну борошняну суміш і вимішати однорідне тісто лопаткою. Білки вийняти з холодильника та збити з сіллю міксером на високій швидкості до стійких піків (насадки для збивання мають бути чистими).
  4. Поступово підмішати білковий крем у тісто, перелити його у форму для випікання та відправити у розігріту духовку. Випікати бісквіт для тістечок близько 40 хвилин. Вийняти форму, накритий її легким рушником і залишити на півгодини.
  5. Дістати пиріг з форми на решітку і залишити мінімум на 4 години (тістечка Картопля за ДСТУ готуються тільки з бісквіту, що обвітрився протягом 12 годин після випічки). Через вказаний час розкришити бісквіт руками, за допомогою виделки, комбайна, блендера або м'ясорубки і покласти в миску.
  6. Вершкове масло потрібно заздалегідь вийняти з холодильника та залишити на півгодини у теплі. Потім збити його міксером до пишності протягом 1-2 хвилини, поступово ввести цукрову пудру і збивати ще 2-3 хвилини до утворення кремової консистенції.
  7. Не перестаючи збивати масляний крем, влити по ложці все згущене молоко, і будь-який алкоголь, змішувати до однорідності. Додати крем (залишити декілька ложок для прикраси) до бісквітної крихти і добре все перемішати. Сформувати руками з отриманої світлої маси тістечка, надати їм овальну або круглу форму і викласти на лист, застелений пергаментним папером.
  8. Надіслати тістечка Картопля на 20-30 хвилин у холодильник для просочення. У невеликій глибокій тарілці з'єднати какао-порошок та цукрову пудру, розмішати. Вийняти тістечка з холодильника, обваляти в какао суміші і прикрасити кремом, що залишився, у вигляді паростків.