Тістечко "Картопля" з бісквіту

Тістечко "Картопля" з бісквіту
4.3
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 150 гр згущеного молока (пол-банки)
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. коньяку

Інструкції:

  1. Перед тим як почати приготування, просійте борошно через сито та змастіть форму для випікання шматочком вершкового масла або застеліть пергаментним папером.
  2. У миску вбийте яйця та збийте міксером до утворення піни. Додайте цукор тонкою цівкою та продовжуйте збивати ще 5-6 хвилин, доки не отримаєте світлу пухка масу.
  3. Поступово додайте просіяне борошно до збитої яєчної маси та перемішайте, доки не стане однорідним тістом.
  4. Перелийте тісто в підготовлену форму та поставте в розігріту духовку на 35-45 хвилин до золотистого кольору. Вийміть з духовки та накрийте легким рушником на 20 хвилин, щоб охолодився.
  5. Розкришіть охолоджений бисквіт на крихти та відкладіть в сторону.
  6. Пропустіть вершкове масло через міксер протягом 2-3 хвилин, додаючи згущене молоко тонкою цівкою та змішуючи до однорідності. Додайте какао-порошок.
  7. Просійте цукрову пудру через сито разом з какао-порошком та додайте до крему. Перемішайте, доки не отримаєте гладку суміш.
  8. Додайте коньяк до отриманого крему та додайте крихту бисквіту. Перемішайте, доки не отримаєте однорідну та густу масу.
  9. Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки з формою "картоплі" та розмістіть їх на підготовленому блюді, застеленому пергаментом.
  10. Відправте тістечка у холодильник на 4 години.
  11. Перед подачею тістечка, вийміть їх з холодильника та обваляйте в какао порошку. Використайте залишки крему для прикраси тістечок за вашим бажанням.