Тістечко "Картопля" з бісквіту
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 200 гр вершкового масла
- 150 гр згущеного молока (пол-банки)
- 3 ст.л. какао-порошку
- 2 ст.л. коньяку
Інструкції:
- Перед тим як почати приготування, просійте борошно через сито та змастіть форму для випікання шматочком вершкового масла або застеліть пергаментним папером.
- У миску вбийте яйця та збийте міксером до утворення піни. Додайте цукор тонкою цівкою та продовжуйте збивати ще 5-6 хвилин, доки не отримаєте світлу пухка масу.
- Поступово додайте просіяне борошно до збитої яєчної маси та перемішайте, доки не стане однорідним тістом.
- Перелийте тісто в підготовлену форму та поставте в розігріту духовку на 35-45 хвилин до золотистого кольору. Вийміть з духовки та накрийте легким рушником на 20 хвилин, щоб охолодився.
- Розкришіть охолоджений бисквіт на крихти та відкладіть в сторону.
- Пропустіть вершкове масло через міксер протягом 2-3 хвилин, додаючи згущене молоко тонкою цівкою та змішуючи до однорідності. Додайте какао-порошок.
- Просійте цукрову пудру через сито разом з какао-порошком та додайте до крему. Перемішайте, доки не отримаєте гладку суміш.
- Додайте коньяк до отриманого крему та додайте крихту бисквіту. Перемішайте, доки не отримаєте однорідну та густу масу.
- Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки з формою "картоплі" та розмістіть їх на підготовленому блюді, застеленому пергаментом.
- Відправте тістечка у холодильник на 4 години.
- Перед подачею тістечка, вийміть їх з холодильника та обваляйте в какао порошку. Використайте залишки крему для прикраси тістечок за вашим бажанням.