Ніжні бананові панкейки
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 1 великий стиглий банан
- 150 гр борошна
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. соди (загашеної кількома краплями оцту)
- щіпка солі
Інструкції:
- Просіяти борошно через сито, додати сіль та ретельно перемішати.
- У окремій мисці розбити яйце, додати цукор та збити до однорідної консистенції.
- Поступово додавати молоко та продовжувати збивати до отримання однорідної маси.
- Банан очистити від шкірки та розтирати до пюре за допомогою виделки або блендера. Додати до борошна та перемішати.
- Додати рослинну олію до тіста та ретельно перемішати.
- Загасити соду оцтом, додати до тіста та перемішати.
- Закрити миску кришкою та залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
- Розігріти сковороду на середньому вогні.
- Налити на сковороду декілька ложок тіста для кожного панкейка.
- Смажити панкейки до появи бульбашок на поверхні (млинці мають змінити колір та злегка піднятися), перевернути лопаткою та смажити ще до готовності з іншого боку (ще близько хвилини).
- Подавати бананові панкейки теплими, поливши їх медом, кленовим сиропом, джемом або варенням. Прикрасити свіжими фруктами або ягодами за бажанням.