Ніжні бананові панкейки

Ніжні бананові панкейки
5.0
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 1 великий стиглий банан
  • 150 гр борошна
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. соди (загашеної кількома краплями оцту)
  • щіпка солі

Інструкції:

  1. Просіяти борошно через сито, додати сіль та ретельно перемішати.
  2. У окремій мисці розбити яйце, додати цукор та збити до однорідної консистенції.
  3. Поступово додавати молоко та продовжувати збивати до отримання однорідної маси.
  4. Банан очистити від шкірки та розтирати до пюре за допомогою виделки або блендера. Додати до борошна та перемішати.
  5. Додати рослинну олію до тіста та ретельно перемішати.
  6. Загасити соду оцтом, додати до тіста та перемішати.
  7. Закрити миску кришкою та залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
  8. Розігріти сковороду на середньому вогні.
  9. Налити на сковороду декілька ложок тіста для кожного панкейка.
  10. Смажити панкейки до появи бульбашок на поверхні (млинці мають змінити колір та злегка піднятися), перевернути лопаткою та смажити ще до готовності з іншого боку (ще близько хвилини).
  11. Подавати бананові панкейки теплими, поливши їх медом, кленовим сиропом, джемом або варенням. Прикрасити свіжими фруктами або ягодами за бажанням.