Сонячне печиво з гарбуза

Сонячне печиво з гарбуза
4.9
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • до 400 грамів борошна
  • 360 грамів гарбуза
  • 120 грамів меду
  • 80-90 грамів цукру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 ст. л. апельсинового лікеру (можна замінити на ром або коньяк)
  • 10 грамів ванільного цукру
  • 1 чайна ложка молотої кориці
  • 1/2 чайної ложки молотого мускатного горіха (за бажанням)
  • 1/2 чайної ложки соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, і наріжте його на кубики. Варіть у підсоленій воді доки гарбуз не стане м'яким, потім процідіть і збережіть бульйон.
  2. Розтопіть вершкове масло, додайте мед, апельсиновий лікер і цукор. Потім додайте пюре з гарбуза та ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
  3. В іншій мисці просійте борошно, додайте сіль, соду, молоту корицю, молотий мускатний горіх, ванільний цукор, і добре перемішайте.
  4. Додайте сухі інгредієнти до масляно-гарбузової суміші та замішайте тісто. Замішане тісто покладіть в холодильник на 40 хвилин.
  5. Попередньо розігрійте духовку до 160°C. Покладіть папір для випікання або змастіть деко олією.
  6. Вийміть тісто з холодильника, зробіть з нього кульки розміром близько 2 см в діаметрі, злегка змастіть руки олією і покладіть на деко, роблячи проміжок між кульками.
  7. За допомогою великої ложки або келиха, легко приплющуйте кожну кульку до діаметру близько 5 см.
  8. Пекти протягом 40-45 хвилин, до золотистого кольору. Вийміть з духовки і дайте охолонути.