1 ст. л. апельсинового лікеру (можна замінити на ром або коньяк)
10 грамів ванільного цукру
1 чайна ложка молотої кориці
1/2 чайної ложки молотого мускатного горіха (за бажанням)
1/2 чайної ложки соди
щіпка солі
Рецепт приготування:
Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, і наріжте його на кубики. Варіть у підсоленій воді доки гарбуз не стане м'яким, потім процідіть і збережіть бульйон.
Розтопіть вершкове масло, додайте мед, апельсиновий лікер і цукор. Потім додайте пюре з гарбуза та ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
В іншій мисці просійте борошно, додайте сіль, соду, молоту корицю, молотий мускатний горіх, ванільний цукор, і добре перемішайте.
Додайте сухі інгредієнти до масляно-гарбузової суміші та замішайте тісто. Замішане тісто покладіть в холодильник на 40 хвилин.
Попередньо розігрійте духовку до 160°C. Покладіть папір для випікання або змастіть деко олією.
Вийміть тісто з холодильника, зробіть з нього кульки розміром близько 2 см в діаметрі, злегка змастіть руки олією і покладіть на деко, роблячи проміжок між кульками.
За допомогою великої ложки або келиха, легко приплющуйте кожну кульку до діаметру близько 5 см.
Пекти протягом 40-45 хвилин, до золотистого кольору. Вийміть з духовки і дайте охолонути.