Плацинди з гарбузом

 Плацинди з гарбузом
3.6
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 750 гр борошна
  • 0,5 кг гарбуза
  • 400 мл кефіру
  • 200 гр вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. соди
  • цукор/сіль для начинки за смаком

Інструкції:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, натріть на крупній терці та змішайте з сіллю. Залиште на кілька хвилин при кімнатній температурі.
  2. Вийміть вершкове масло з холодильника і залиште його у теплому місці, щоб воно розтопилося.
  3. Додайте соду та сіль до кефіру, додайте яйця та збийте вінчиком до однорідної маси. Просійте борошно через сито, додайте її до кефіру і замісіть м'яке тісто. Розділіть тісто на 5 рівних частин і скатайте з них кулі.
  4. Розкатайте одну частину на тонкий овальний шар, змастіть вершковим маслом тільки одну половину тіста і прикрийте іншою половиною. Знову розкатайте на тонкий шар, змастіть і прикрийте. Повторіть цей процес з іншими частинами тіста.
  5. Закрийте тісто плівкою та залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Розкатайте одну частину тіста, додайте трохи гарбуза та за смаком цукру, защипніть краї тіста так, щоб утворити конверт з начинкою. Переверніть його "швом" вниз і легко розкатайте до товщини близько 1 см.
  7. Розігрійте на сковороді 4 ст.л. олії та покладіть плацинди з гарбузом та смажте до підрум'янення з обох сторін під кришкою. Готуйте інші плацинди із залишку тіста та начинкою.
  8. Подавайте плацинди з гарбузом теплими разом зі сметаною. Смакота гарантована!