Плацинди з гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
- 750 гр борошна
- 0,5 кг гарбуза
- 400 мл кефіру
- 200 гр вершкового масла
- 2 яйця
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. соди
- цукор/сіль для начинки за смаком
Інструкції:
- Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, натріть на крупній терці та змішайте з сіллю. Залиште на кілька хвилин при кімнатній температурі.
- Вийміть вершкове масло з холодильника і залиште його у теплому місці, щоб воно розтопилося.
- Додайте соду та сіль до кефіру, додайте яйця та збийте вінчиком до однорідної маси. Просійте борошно через сито, додайте її до кефіру і замісіть м'яке тісто. Розділіть тісто на 5 рівних частин і скатайте з них кулі.
- Розкатайте одну частину на тонкий овальний шар, змастіть вершковим маслом тільки одну половину тіста і прикрийте іншою половиною. Знову розкатайте на тонкий шар, змастіть і прикрийте. Повторіть цей процес з іншими частинами тіста.
- Закрийте тісто плівкою та залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Розкатайте одну частину тіста, додайте трохи гарбуза та за смаком цукру, защипніть краї тіста так, щоб утворити конверт з начинкою. Переверніть його "швом" вниз і легко розкатайте до товщини близько 1 см.
- Розігрійте на сковороді 4 ст.л. олії та покладіть плацинди з гарбузом та смажте до підрум'янення з обох сторін під кришкою. Готуйте інші плацинди із залишку тіста та начинкою.
- Подавайте плацинди з гарбузом теплими разом зі сметаною. Смакота гарантована!