Гарбузові млинці

Гарбузові млинці
4.2
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 230-240 г гарбуза
  • 150 г борошна
  • 120 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1/2 ч.л. соди
  • 1/3 ч.л. солі

Інструкції:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, нарізайте його на дрібні кубики та опустіть у киплячу воду із соллю. Варіть гарбуз протягом 10 хвилин після закипання, потім злийте воду та розтирайте гарбуз інструментами для дрібнення продуктів.
  2. Попередньо розігрійте кефір до теплої температури, додайте соду та добре змішайте. Залиште кефірну суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Додайте тепле молоко до гарбузового пюре та добре перемішайте. Додайте яйця, сіль, цукор і збийте всі інгредієнти до однорідної маси. Далі додайте рослинну олію, перемішайте, просійте борошно через сито та ще раз перемішайте.
  4. Додайте кефірну суміш до гарбузового тіста та перемішайте до однорідного кольору. Потім на розігріту сковороду з 1-2 ч.л. рослинноїолії викладайте тісто та рівномірно розподіляйте його по всій поверхні.
  5. Смажте гарбузові млинці приблизно 1-2 хвилини з кожної сторони на середньо-сильному вогні. Після першого млинця мазати сковороду олією більше не потрібно.
  6. Готові млинці складайте на тарілку та подавайте до столу теплими, поливши їх медом, сметаною, джемом або шоколадом за смаком.

Ці гарбузові млинці є не лише смачним та поживним сніданком або обідом, але й корисним для здоров'я. Гарбуз містить велику кількість вітамінів та мінералів, включаючи вітамін А, С, Е, К, залізо, калій та багато інших корисних елементів. Також гарбузові млинці можуть бути відмінною альтернативою звичайним млинцям з білого борошна, оскільки вони містять більше волокон та мають більш корисний склад.