Млинці з гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л молока
- 350 г гарбуза
- 200 г цукру
- 120-150 г борошна
- 2 яйця
- 1 середній лимон
- 2 ст. л. рослинної олії
- 10 г ванільного цукру
- 1/2 ч.л. молотої кориці
- 1/4 ч.л. солі
Інструкції:
- Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте його на однакові кубики та викладіть у каструлю. Залийте лимон гарячою водою та залиште на 10 хвилин. Потім витягніть лимон з води та наріжте його на невеликі шматочки, видаляючи кісточки, і додайте до гарбуза.
- Додайте близько 180 г цукру, молоту корицю та ванільний цукор до каструлі з гарбузом, перемішайте та поставте на середній вогонь. Після закипання знизьте вогонь, накрийте каструлю кришкою (не повністю) та готуйте гарбузову начинку близько 10-15 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- У окрему миску розбийте яйця, додайте залишок цукру, сіль та збийте за допомогою вінчика до однорідності. Поступово додавайте половину молока до яєчно-молочної суміші, не перестаючи збивати. Просійте борошно крізь сито та додайте її до яєчно-молочної суміші. Постійно помішуючи, додайте залишок молока, потім рослинну олію та розмішайте до однорідності.
- Намажте сковороду рослинною олією та поставте її на вогонь. Налийте деяку кількість тіста на розігріту сковороду та рівномірно розподіліть його по дну сковороди. Смажте блин з обох сторін до золотистого кольору та перекладіть на тарілку. Продовжуйте готувати блини доки не закінчиться тісто.
- Розмістіть трохи начинки на середині кожного блину та складіть його в конверт. Подавайте гарбузові блини теплими або охолодженими та прикрасьте збитими вершками за бажанням.