Млинці з гарбузом

Млинці з гарбузом
3.6
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока
  • 350 г гарбуза
  • 200 г цукру
  • 120-150 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 середній лимон
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 10 г ванільного цукру
  • 1/2 ч.л. молотої кориці
  • 1/4 ч.л. солі

Інструкції:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте його на однакові кубики та викладіть у каструлю. Залийте лимон гарячою водою та залиште на 10 хвилин. Потім витягніть лимон з води та наріжте його на невеликі шматочки, видаляючи кісточки, і додайте до гарбуза.
  2. Додайте близько 180 г цукру, молоту корицю та ванільний цукор до каструлі з гарбузом, перемішайте та поставте на середній вогонь. Після закипання знизьте вогонь, накрийте каструлю кришкою (не повністю) та готуйте гарбузову начинку близько 10-15 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
  3. У окрему миску розбийте яйця, додайте залишок цукру, сіль та збийте за допомогою вінчика до однорідності. Поступово додавайте половину молока до яєчно-молочної суміші, не перестаючи збивати. Просійте борошно крізь сито та додайте її до яєчно-молочної суміші. Постійно помішуючи, додайте залишок молока, потім рослинну олію та розмішайте до однорідності.
  4. Намажте сковороду рослинною олією та поставте її на вогонь. Налийте деяку кількість тіста на розігріту сковороду та рівномірно розподіліть його по дну сковороди. Смажте блин з обох сторін до золотистого кольору та перекладіть на тарілку. Продовжуйте готувати блини доки не закінчиться тісто.
  5. Розмістіть трохи начинки на середині кожного блину та складіть його в конверт. Подавайте гарбузові блини теплими або охолодженими та прикрасьте збитими вершками за бажанням.