Солодкий пиріг із курагою та чорносливом
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пирога:
- 300 гр борошна
- 150 гр вершкового масла
- 100 гр сметани 20%
- 1 яйце
- 10 гр ванільного цукру
- 10 гр розпушувача
- щіпка солі
Сметанна заливка для пирога:
- 500 гр сметани 20%
- 100 гр цукру
- 10 гр ванільного цукру
- + по 300 гр кураги та чорносливу
Рецепт приготування страви:
- Курагу і чорнослив скласти в невелику ємність і залити гарячою водою на 15 хвилин. Через зазначений час злити воду і просушити сухофрукти паперовим рушником. Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким.
- Через 15 хвилин додати до масла сметану, яйце і збити міксером до однорідного стану. Додати цукор, ванільний цукор і ще раз збити. Борошно просіяти в сметанну масу замість із содою і сіллю. Замісити однорідне, м'яке тісто.
- Розігріти духовку до 200С, форму для випічки (з бортиками) застелити пергаментним папером і змастити олією. Тісто розкачати і покласти у форму для запікання (бортики не формувати). Поверх тіста для пирога викласти курагу і чорнослив за принципом "луски" (накладаючи кожну ягоду одна на одну по черзі). Відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати пиріг із курагою та чорносливом приблизно 20-30 хвилин до повної готовності коржа. Сметану з'єднати з цукром і ванільним цукром, збити вінчиком до розчинення останнього. Вийняти форму і покрити пиріг сметанним кремом, відправити в розігріту духовку на 7 хвилин.
- Вийняти форму з пирогом і дати йому повністю охолонути. Якщо пиріг із курагою і чорносливом настоїться в холодильнику, він просочиться і буде смачнішим. Вийняти форму, обережно дістати пиріг на тарілку, прикрасити і нарізати його порційними шматочками. Приємного чаювання!
Чорнослив є одним із найстаріших відомих сухофруктів. Він був відкритий ще близько 7000 років тому в південній Азії. Вважається, що чорнослив мав магічні властивості та був символом довголіття. Спробуйте його в поєднанні з курагою в цьому пирозі та насолоджуйтеся неперевершеним смаком!