Сметанний торт без випічки
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр сметани 20-30%
- 300 гр крекерів з маком
- 200 гр винограду (можна замінити будь-якими свіжими або консервованими фруктами)
- 200 гр чорного, молочного або білого шоколаду
- 200 гр цукру
- 100 гр родзинок
- 100 мл води
- пакетик сухої суміші для желе (такого ж кольору, як і фрукти) - близько 90 гр
- 25 гр желатину
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Желатин всипати в невелику ємність, залити 100 мл холодної води і залишити на 15 хвилин. Приготувати желе, згідно з інструкцією на упаковці. Зазвичай для 90 гр сухої суміші беруть 300 мл окропу. Родзинки залити гарячою водою на 20 хвилин.
- Розчинити в окропі желе і ретельно розмішати. Залишити рідину остигати. Тим часом крекер поламати на дрібні шматочки. Желатин поставити на водяну баню і нагрівати рідину, постійно помішуючи, до повного розчинення желатину. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати.
- Сметану викласти в окрему миску, додати цукор, ванільний цукор і збити міксером до утворення однорідної кремової маси. Не перестаючи збивати, влити трохи теплий желатин. Змішувати до однорідності.
- Шоколад натерти на великій тертці або дрібно порубати ножем. Із родзинок злити воду і просушити їх серветкою. Додати подрібнені крекери та родзинки в сметанний крем, перемішати.
- У круглу роз'ємну форму для випічки вилити третину сметанної маси і рівномірно розподілити її по поверхні. Посипати шар сметанного крему подрібненим шоколадом (100 гр). Викласти половину сметанної маси, що залишилася, поверх шоколадного шару.
- Знову посипати шоколадом (100 гр) і викласти крем, що залишився. Поставити торт без випічки в холодильник, щоб сметанний крем трохи застиг.
- Тим часом промити, перебрати і (якщо потрібно) очистити фрукти від шкірки і кісточок. Виноград потрібно вимити, розрізати кожну виноградину на дві частини і видалити кісточки. Вийняти форму з холодильника, рівномірно покрити сметанний крем фруктами і залити остиглим желе.
- Залишити сметанний торт без випічки ще мінімум на 2-3 години в холодильнику. Торт буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 6-10 годин. Вийняти форму, обережно зняти роз'ємне кільце і перекласти вміст на тарілку. Нарізати торт порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!
Що цікаво, цей рецепт можна варіювати, додавати улюблені фрукти або горішки до сметанового крему, щоб створити свій власний унікальний смак. Також можна експериментувати з використанням різних видів шоколаду - чорного, молочного чи білого - для різних варіацій смаку.