Сметанний торт без випічки

Сметанний торт без випічки
3.5
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр сметани 20-30%
  • 300 гр крекерів з маком
  • 200 гр винограду (можна замінити будь-якими свіжими або консервованими фруктами)
  • 200 гр чорного, молочного або білого шоколаду
  • 200 гр цукру
  • 100 гр родзинок
  • 100 мл води
  • пакетик сухої суміші для желе (такого ж кольору, як і фрукти) - близько 90 гр
  • 25 гр желатину
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин всипати в невелику ємність, залити 100 мл холодної води і залишити на 15 хвилин. Приготувати желе, згідно з інструкцією на упаковці. Зазвичай для 90 гр сухої суміші беруть 300 мл окропу. Родзинки залити гарячою водою на 20 хвилин.
  2. Розчинити в окропі желе і ретельно розмішати. Залишити рідину остигати. Тим часом крекер поламати на дрібні шматочки. Желатин поставити на водяну баню і нагрівати рідину, постійно помішуючи, до повного розчинення желатину. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати.
  3. Сметану викласти в окрему миску, додати цукор, ванільний цукор і збити міксером до утворення однорідної кремової маси. Не перестаючи збивати, влити трохи теплий желатин. Змішувати до однорідності.
  4. Шоколад натерти на великій тертці або дрібно порубати ножем. Із родзинок злити воду і просушити їх серветкою. Додати подрібнені крекери та родзинки в сметанний крем, перемішати.
  5. У круглу роз'ємну форму для випічки вилити третину сметанної маси і рівномірно розподілити її по поверхні. Посипати шар сметанного крему подрібненим шоколадом (100 гр). Викласти половину сметанної маси, що залишилася, поверх шоколадного шару.
  6. Знову посипати шоколадом (100 гр) і викласти крем, що залишився. Поставити торт без випічки в холодильник, щоб сметанний крем трохи застиг.
  7. Тим часом промити, перебрати і (якщо потрібно) очистити фрукти від шкірки і кісточок. Виноград потрібно вимити, розрізати кожну виноградину на дві частини і видалити кісточки. Вийняти форму з холодильника, рівномірно покрити сметанний крем фруктами і залити остиглим желе.
  8. Залишити сметанний торт без випічки ще мінімум на 2-3 години в холодильнику. Торт буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 6-10 годин. Вийняти форму, обережно зняти роз'ємне кільце і перекласти вміст на тарілку. Нарізати торт порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!

Що цікаво, цей рецепт можна варіювати, додавати улюблені фрукти або горішки до сметанового крему, щоб створити свій власний унікальний смак. Також можна експериментувати з використанням різних видів шоколаду - чорного, молочного чи білого - для різних варіацій смаку.