Смачний банановий торт без випічки: легкий і ніжний рецепт

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг бананів
- 300 гр солодкого печива (в ідеалі - крекер "Ніжний")
- 250 гр сметани від 20%
- 200 гр цукру
- 100 гр чорного або молочного шоколаду (для прикраси)
- 10 гр желатину
Рецепт приготування страви:
- Желатин залити 50-70 мл холодної води і залишити на 15 хвилин. Банани очистити від шкірки і порізати кружальцями близько 0,5-1 см завтовшки. Якщо ви використовуєте печиво невеликого розміру, можна його не подрібнювати. Круглий крекер та інше велике печиво потрібно подрібнити на дрібні шматочки.
- Форму для випічки (або будь-яку іншу форму/миску) застелити харчовою плівкою так, щоб її краї виходили на 5-7 см за бортики форми. Желатинову суміш поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку.
- Желатин доводити до кипіння не можна, інакше він втратить свої властивості. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати. Тим часом з'єднати сметану з цукром і ретельно розмішати. Влити желатинову рідину в сметанний крем і знову розмішати.
- У форму для випічки, застелену харчовою плівкою, викласти печиво з бананами (залишити трохи скибочок для прикраси готового бананового торта). Залити вміст форми сметанним кремом, накрити краями плівки і відправити в холодильник.
- Банановий торт без випічки має настоятися в холодильнику не менше 2 годин для застигання. Вийняти форму, зняти краї плівки, прикласти до форми велику тарілку й обережно перевернути на нього торт із бананами.
- Зняти плівку, прикрасити десерт шматочками бананів, що залишилися. Шоколад подрібнити ножем або качалкою на дрібні шматочки й обсипати ним торт з усіх боків. Готовий банановий торт бажано подавати в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Тепер, коли ваші гості прийдуть, ви зможете порадувати їх неймовірно смачним і привабливим банановим тортом без випічки. Цей десерт чудово підійде для будь-якої вечірки або святкового заходу. Легкість приготування і ніжний смак зроблять його улюбленим у вашому сімейному колі. Захопіть своїх близьких цими ласощами і насолоджуйтеся чудовим чаюванням!