Шоколадний торт з малиною: рецепт з фото
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торта:
- 6 яєць
- 280 гр борошна
- 150 гр цукру
- 70 гр какао-порошку
- 1 ч.л. розпушувача
Шоколадний крем для торта з малиною:
- 250 мл вершків 20-25%
- 200 гр чорного шоколаду
- 50 гр вершкового масла
- + 300 гр малини (свіжої або розмороженої) і 75 мл рому (можна замінити будь-яким алкоголем)
Рецепт приготування страви:
- Білки відокремити від жовтків і прибрати на кілька хвилин у морозилку. Жовтки збити міксером із половиною цукру до отримання світлої пишної маси. Борошно просіяти разом із какао-порошком і розпушувачем через сито в одну миску і розмішати.
- Вийняти білки з морозилки і збити міксером на високих обертах (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, що залишився, змішувати до його повного розчинення.
- З'єднати жовтковий і білковий крем, обережно перемішати. Поступово підмішати до яєчної маси суху суміш, вимішати до рівномірного кольору. Перелити у форму для запікання половину тіста, попередньо змастивши її шматочком вершкового масла і присипавши борошном.
- Випікати шоколадний бісквіт близько 15 хвилин за 200С. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити на 10 хвилин. Потім пройтися гострим ножем уздовж бортиків, вийняти бісквіт на решітку і залишити до повного охолодження.
- Таким же чином спекти другий бісквіт і дати йому повністю охолонути. Розрізати обидва бісквіти вздовж на дві рівні частини, просочити кожну зсередини алкоголем.
- Шоколад дрібно поламати, скласти в миску і поставити її на водяну баню. Додати вершки, вершкове масло і, помішуючи, розтопити все до однорідної консистенції.
- Зняти миску з водяної бані й дати крему трохи застигнути. Малину промити і дати стекти всій воді, повністю обсушити ягоди. Укласти нижній корж у роз'ємну форму, викласти ягоди і покрити їх шоколадним кремом.
- Накрити другим коржем, викласти малину, змастити кремом і скласти таким чином усі чотири коржі. Прикрасити поверхню торта рештою крему, малиною і відправити в холодильник на ніч.
- Готовий шоколадний торт із малиною вийняти з роз'ємної форми, нарізати на шматочки і подавати. Приємного чаювання!
Цей торт стане ідеальним десертом для будь-якої урочистості. Малина не тільки додає кислинку та свіжість, а й робить цей десерт трохи менш важким і дуже апетитним. Крім того, його можна приготувати заздалегідь, адже він добре тримається у холодильнику до кількох днів.