Шоколадний торт з малиною: рецепт з фото

Шоколадний торт з малиною: рецепт з фото
3.5
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торта:

  • 6 яєць
  • 280 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 70 гр какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача

Шоколадний крем для торта з малиною:

  • 250 мл вершків 20-25%
  • 200 гр чорного шоколаду
  • 50 гр вершкового масла
  • + 300 гр малини (свіжої або розмороженої) і 75 мл рому (можна замінити будь-яким алкоголем)

Рецепт приготування страви:

  1. Білки відокремити від жовтків і прибрати на кілька хвилин у морозилку. Жовтки збити міксером із половиною цукру до отримання світлої пишної маси. Борошно просіяти разом із какао-порошком і розпушувачем через сито в одну миску і розмішати.
  2. Вийняти білки з морозилки і збити міксером на високих обертах (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, що залишився, змішувати до його повного розчинення.
  3. З'єднати жовтковий і білковий крем, обережно перемішати. Поступово підмішати до яєчної маси суху суміш, вимішати до рівномірного кольору. Перелити у форму для запікання половину тіста, попередньо змастивши її шматочком вершкового масла і присипавши борошном.
  4. Випікати шоколадний бісквіт близько 15 хвилин за 200С. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити на 10 хвилин. Потім пройтися гострим ножем уздовж бортиків, вийняти бісквіт на решітку і залишити до повного охолодження.
  5. Таким же чином спекти другий бісквіт і дати йому повністю охолонути. Розрізати обидва бісквіти вздовж на дві рівні частини, просочити кожну зсередини алкоголем.
  6. Шоколад дрібно поламати, скласти в миску і поставити її на водяну баню. Додати вершки, вершкове масло і, помішуючи, розтопити все до однорідної консистенції.
  7. Зняти миску з водяної бані й дати крему трохи застигнути. Малину промити і дати стекти всій воді, повністю обсушити ягоди. Укласти нижній корж у роз'ємну форму, викласти ягоди і покрити їх шоколадним кремом.
  8. Накрити другим коржем, викласти малину, змастити кремом і скласти таким чином усі чотири коржі. Прикрасити поверхню торта рештою крему, малиною і відправити в холодильник на ніч.
  9. Готовий шоколадний торт із малиною вийняти з роз'ємної форми, нарізати на шматочки і подавати. Приємного чаювання!

Цей торт стане ідеальним десертом для будь-якої урочистості. Малина не тільки додає кислинку та свіжість, а й робить цей десерт трохи менш важким і дуже апетитним. Крім того, його можна приготувати заздалегідь, адже він добре тримається у холодильнику до кількох днів.