Рецепт торту з малиною та шоколадом
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадні коржі для торта:
- 220 гр чорного шоколаду
- 3 яйця
- 150 гр цукру
- 150 гр борошна
- 70-80 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
- 1,5 чюлю розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
Творожний крем для торта:
- 600 гр творогу 9-18%
- 400 мл вершків 30-35%
- 250 гр свіжої або розмороженої малини
- 5 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Яйця разом із вершковим маслом заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на 15-20 хвилин у кімнатній температурі. Шоколад поламати дрібними кубиками, скласти в невелику ємність і, помішуючи, розтопити на водяній бані (можна в мікрохвильовці).
- Розтоплений шоколад остудити до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і сіллю в окрему миску, розмішати. Форму для випічки (бажано роз'ємну) змастити вершковим маслом і присипати борошном, духовку розігріти до 180С.
- Вершкове масло збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати, додати потроху цукор, ванільний цукор і вимішувати все міксером на високих обертах до отримання пишної та однорідної кремової маси.
- Збиваючи масляний крем міксером, додати по одному сирі яйця (збивати до однорідності після кожного). Поступово підмішати до отриманої маси просіяну суху суміш, потім влити шоколад і вимішати лопаткою до однорідності.
- Перелити тісто у форму для випічки і відправити в розігріту духову шафу. Випікати шоколадний корж для торта з малиною близько півгодини до готовності.
- Вийняти форму з духовки, прикрити легким рушником і залишити на 15-20 хвилин. Потім перекласти корж на решітку і залишити до повного охолодження (краще залишити його підсохнути приблизно на добу).
- Розрізати бісквіт на два рівних коржі, покласти один на дно роз'ємної форми. Малину промити і обсушити, викласти близько 3/4 всіх ягід на корж. Сир протерти через сито або ретельно розім'яти виделкою.
- Охолоджені вершки збити міксером до пишності. Додати до творогу приблизно 100 мл вершків і розтерти виделкою. Збиваючи сирну масу міксером, влити решту вершків і вимішувати на середній швидкості до отримання однорідної консистенції. Наприкінці всипати ванільний цукор і перемішати.
- Покрити малину половиною сирно-вершкового крему, накрити другим шоколадним коржем. Змастити поверхню торта кремом, що залишився, прикрасити ягодами малини і тертим шоколадом (за бажанням), відправити торт у холодильник на ніч для просочення.
- Вийняти форму, зняти роз'ємне кільце. Боки можна змастити розтопленим шоколадом або змастити сирним кремом і обсипати бісквітною крихтою. Нарізати торт із малиною порційними шматочками. Приємного чаювання!
Шоколадні коржі в цьому рецепті виготовляються зі складних інгредієнтів, але вони легкі у приготуванні та мають чудовий смак. Важливо не перевищувати час випікання, щоб не пересушити коржі, тому обов'язково використовуйте таймер.
Творожний крем також дуже простий у приготуванні. Якщо у вас немає творогу, його можна замінити м'яким сиром, наприклад, рікотто. Сметану можна замінити вершковим маслом або густим йогуртом.