Рецепт торту з малиною та шоколадом

 Рецепт торту з малиною та шоколадом
3.7
(7)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі для торта:

  • 220 гр чорного шоколаду
  • 3 яйця
  • 150 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 70-80 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1,5 чюлю розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі

Творожний крем для торта:

  • 600 гр творогу 9-18%
  • 400 мл вершків 30-35%
  • 250 гр свіжої або розмороженої малини
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця разом із вершковим маслом заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на 15-20 хвилин у кімнатній температурі. Шоколад поламати дрібними кубиками, скласти в невелику ємність і, помішуючи, розтопити на водяній бані (можна в мікрохвильовці).
  2. Розтоплений шоколад остудити до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і сіллю в окрему миску, розмішати. Форму для випічки (бажано роз'ємну) змастити вершковим маслом і присипати борошном, духовку розігріти до 180С.
  3. Вершкове масло збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати, додати потроху цукор, ванільний цукор і вимішувати все міксером на високих обертах до отримання пишної та однорідної кремової маси.
  4. Збиваючи масляний крем міксером, додати по одному сирі яйця (збивати до однорідності після кожного). Поступово підмішати до отриманої маси просіяну суху суміш, потім влити шоколад і вимішати лопаткою до однорідності.
  5. Перелити тісто у форму для випічки і відправити в розігріту духову шафу. Випікати шоколадний корж для торта з малиною близько півгодини до готовності.
  6. Вийняти форму з духовки, прикрити легким рушником і залишити на 15-20 хвилин. Потім перекласти корж на решітку і залишити до повного охолодження (краще залишити його підсохнути приблизно на добу).
  7. Розрізати бісквіт на два рівних коржі, покласти один на дно роз'ємної форми. Малину промити і обсушити, викласти близько 3/4 всіх ягід на корж. Сир протерти через сито або ретельно розім'яти виделкою.
  8. Охолоджені вершки збити міксером до пишності. Додати до творогу приблизно 100 мл вершків і розтерти виделкою. Збиваючи сирну масу міксером, влити решту вершків і вимішувати на середній швидкості до отримання однорідної консистенції. Наприкінці всипати ванільний цукор і перемішати.
  9. Покрити малину половиною сирно-вершкового крему, накрити другим шоколадним коржем. Змастити поверхню торта кремом, що залишився, прикрасити ягодами малини і тертим шоколадом (за бажанням), відправити торт у холодильник на ніч для просочення.
  10. Вийняти форму, зняти роз'ємне кільце. Боки можна змастити розтопленим шоколадом або змастити сирним кремом і обсипати бісквітною крихтою. Нарізати торт із малиною порційними шматочками. Приємного чаювання!

Шоколадні коржі в цьому рецепті виготовляються зі складних інгредієнтів, але вони легкі у приготуванні та мають чудовий смак. Важливо не перевищувати час випікання, щоб не пересушити коржі, тому обов'язково використовуйте таймер.

Творожний крем також дуже простий у приготуванні. Якщо у вас немає творогу, його можна замінити м'яким сиром, наприклад, рікотто. Сметану можна замінити вершковим маслом або густим йогуртом.