Рецепт шоколадно-малинового пирога
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр малини
- 120 гр чорного шоколаду не менше 70%
- 120 гр вершкового масла
- 100 гр борошна
- 100 мл чистої води
- 90 гр цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л. какао-порошку
- 1,5-2 ч.л. розчинної кави
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Каву всипати в склянку і залити 100 мл окропу, розмішати до повного розчинення сухого залишку. Шоколад дрібно порубати, скласти в окрему ємність. Малину перебрати, скласти в сито, гарненько промити і дати стекти всій воді.
- У невеликій каструльці змішати гарячу каву, вершкове масло, цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, нагрівати суміш до повного розчинення цукру і масла (але не доводячи до кипіння).
- Додати подрібнений шоколад, зняти каструлю з вогню і розмішати до повного розчинення шоколаду. Дати рідині охолонути до трохи теплої температури. Тим часом просіяти половину какао разом із борошном і сіллю через сито в окрему миску і розмішати ложкою.
- Помішуючи суху суміш, влити до неї шоколадну масу. Збити тісто міксером на середній або високій швидкості. Не перестаючи збивати, додати сире яйце і вимішувати до однорідності.
- Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Перелити половину тіста у форму, рівномірно викласти чисті ягоди малини і залити їх тістом, що залишилося.
- Випікати шоколадний пиріг із малиною близько 45 хвилин за вказаної температури. Вийняти форму, обсипати пиріг какао-порошком, що залишився, прикрасити ягодами малини і дати трохи охолонути.
- Готовий пиріг смачний як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Шоколадно-малиновий пиріг здобув популярність не лише в Італії, але й по всьому світу завдяки своїй неповторній смаковій гамі. Цей десерт чудово підійде для святкового столу, романтичної вечері або просто для гарного настрою. Малина, яка містить багато вітамінів та антиоксидантів, додає пирогу свіжість та кислинку, а шоколад - неперевершений смак. Варіюйте рецепт, додавши свої улюблені інгредієнти, та насолоджуйтесь чудовим десертом разом зі своїми близькими!