Деруни з творогом

Деруни з творогом
4.6
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300 гр творогу
  • 1 велика цибулина
  • 2 яйця
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очистити і натерти на дрібній тертці (можна подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку з насадкою для терки). Друшляк застелити марлею і скласти туди терту картоплю, залишити стікати на 15 хвилин. Замість цього можна скласти терту картоплю в дрібне сито.
  2. Цибулю очистити і також натерти на тертці або подрібнити будь-яким іншим зручним для вас способом. Додати терту цибулю до картоплі, перемішати і також дати стекти зайвій волозі.
  3. Картопляно-цибулеву масу з'єднати в мисці з кисломолочним сиром, сирими яйцями, сіллю, перцем за смаком і ретельно перемішати. Можна додати спеції за смаком. На сковорідку влити 3-4 ст.л. олії і поставити її на вогонь.
  4. У розігріту олію викласти кілька дерунів (приблизно по 2-3 ст.л. на кожен). Смажити деруни з сиром близько 2 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Перекласти готові деруни на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру.
  5. Тим часом просмажити наступну партію дерунів. Деруни з сиром смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді, подавати бажано зі сметаною. Смачного!

Надзвичайно простий у приготуванні, цей рецепт можна змінювати на власний смак. Додайте до маси терту моркву або дрібно нарізану зелену цибулю, щоб створити різноманітність смаків. Ви також можете спробувати додати невелику кількість тертого сиру для більш насиченого смаку.