Рецепт смачного пирога з червоною смородиною

Рецепт смачного пирога з червоною смородиною
3.7
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з червоною смородиною:

  • 250 гр борошна
  • 150 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • 1 яйце
  • 1/4 ч.л. соди

Творожн начинка для пирога з червоною смородиною:

  • 0,5 кг творогу
  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • 100 гр сметани
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 300 гр червоної смородини

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати тісто для пирога з червоною смородиною. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі. Борошно просіяти разом із содою через сито і розмішати.
  2. Підтале масло порізати на шматочки та додати до борошняної суміші. Ретельно розтерти борошняну суміш з маслом виделкою або руками до стану крихти. Поступово ввести в тісто цукор і знову розтерти.
  3. Вбити в тісто яйце і вимісити гладке тісто. Якщо тісто не збирається в кулю, потрібно влити кілька ложок холодного молока. Вимісити кулю тіста, обернути її харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини.
  4. За цей час перебрати червону смородину, видалити гілочки, листя та інші непотрібні інгредієнти. Промити червону смородину, обсушити її паперовими рушниками.
  5. Вийняти тісто з холодильника, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Викласти тісто у форму і рівномірно розподілити його пальцями по всьому дну, сформувати бортики близько 3-4 см. Наколоти по всій поверхні тісто виделкою і відправити форму в холодильник на 10-15 хвилин.
  6. Приготувати творожну начинку для пирога з червоною смородиною. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Потім додати цукор, ванільний цукор і ретельно розтерти виделкою. Вбити по одному яйця, ретельно розтерти.
  7. Підмішати до творожного крему сметану і розмішати вінчиком до однорідної консистенції. Вийняти форму з холодильника і заповнити творожною масою, розрівняти і відправити в холодильник на 10 хвилин.
  8. Тим часом розігріти духовку до 180/200С. Вийняти форму з пирогом і покрити його червоною смородиною. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  9. Випікати пиріг із червоною смородиною приблизно 30-40 хвилин до готовності. Вийняти форму і залишити на 15 хвилин для охолодження. Потім нарізати його порційними шматочками і розкласти по тарілках. Пиріг із червоною смородиною смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання! 

Національна кухня має багато чудових страв, і пиріг із червоною смородиною є однією з них. Він поєднує в собі ніжне тісто, солодку сирну начинку та кислу смородину, створюючи справжній шедевр смаку. Спробуйте цей пиріг і насолоджуйтеся неперевершеним смаком літа!