Брауні в мультиварці: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр чорного шоколаду (можна замінити молочним або змішати 1:1)
- 3-4 яйця
- 150 гр вершкового масла
- 150 гр цукру
- 100 гр борошна
- 20 гр ванільного цукру
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Шоколад поламати на шматочки, масло порізати невеликими кубиками і скласти все в миску, поставити її на водяну баню. Нагрівати шоколадно-масляну масу, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів. Яйця вбити в окрему миску і залишити в теплі на 5 хвилин.
- Зняти миску з водяної бані та залишити шоколадну суміш остигати на кілька хвилин. Яйця почати збивати міксером, поступово підсипаючи цукор, сіль і ванільний цукор. Збивати яйця з цукром і сіллю приблизно 5 хвилин до утворення пишної кремової маси.
- Не перестаючи збивати, всипати какао-порошок. Розтоплений шоколад з маслом ввести в яєчний крем і збивати на низькій швидкості до рівномірного кольору. Борошно просіяти через сито і підмішати до шоколадної маси. Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла і викласти тісто в неї.
- Готувати брауні в мультиварці приблизно 50 хвилин. Через зазначений час відкрити кришку і вийняти пиріг із мультиварки на тарілку. Прикрасити і нарізати брауні порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!
Брауні - це американський десерт, який походить від традиційного печеного шоколадного пирога. Він має незвичну консистенцію: зовнішній шар має легку скоринку, а в середині - м'яку та ніжну текстуру. Цей десерт став популярним у всьому світі завдяки своїй неперевершеній смаковій гармонії. Брауні чудово поєднується зі звичайним чаєм, кавою або замороженим ванільним морозивом.