Смачний салат з кальмарами та яблуками

Смачний салат з кальмарами та яблуками
4.0
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр заморожених кальмарів (або 350 гр свіжих)
  • 4 яйця
  • 300 гр пекінської капусти (1/4 качана)
  • 1 яблуко кисло-солодких сортів
  • 200 гр консервованого горошку
  • 4 ст.л. апельсинового соку
  • 3 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 5-6 крапель соусу Табаско (бажано), можна замінити червоним меленим перцем

Рецепт приготування страви:

  1. Кальмари розморозити, у каструлі закип'ятити та підсолити воду. Скласти в киплячу підсолену воду розморожені кальмари і довести до кипіння. Через 1-2 хвилини після початку кипіння відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді.
  2. Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і варити їх приблизно 10 хвилин. Капусту нашаткувати, трохи присолити і злегка пом'яти руками. Трохи остиглі кальмари порізати кільцями або півкільцями, додати до капусти.
  3. Відкрити банку з консервованим горошком і злити зайву рідину. Додати горошок у салатницю до кальмарів і капусти. Яблуко очистити від насіння і шкірки, порізати м'якоть соломкою. Залити яблуко лимонним соком і ретельно перемішати, додати до решти інгредієнтів.
  4. Злити гарячу воду з яєць і залити їх холодною водою на кілька хвилин, щоб вони охололи. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і порізати дрібними кубиками, додати в салатницю і перемішати.
  5. В окремій невеликій ємності з'єднати майонез з апельсиновим соком і соусом табаско. Розмішати все виделкою до однорідної консистенції. Заправити отриманим соусом салат із кальмарами та яблуками. Можна подавати страву до столу одразу після приготування. Смачного! 

Українська кухня багата на різноманітні страви, а салати завжди займають особливе місце на нашому столі. Цей салат із кальмарами та яблуками вражає своєю незвичайною комбінацією смаків. М'якість кальмарів, свіжість яблук і хрусткість капусти створюють гармонійний смаковий букет. Апельсиновий соус із додаванням соусу Табаско додає нотку пікантності та освіжаючої кислинки. Цей салат стане чудовим варіантом для весняно-літньої пори, коли хочеться легкого, але ситного обіду чи вечері. Спробуйте приготувати цей салат і потіште своїх близьких та гостей цікавими смаками!