Салат з яєць і картоплі

Салат з яєць і картоплі
4.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 середніх огірки
  • 3 картоплини
  • 2 яйця
  • 50 гр твердого сиру (бажано пармезану)
  • майонез - опціонально (можна замінити сметаною)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очистити, натерти на тертці для корейської моркви або порізати вручну дрібною соломкою. Всипати подрібнену картоплю на друшляк і промити під струменем води, дати повністю стекти волозі та просушити картоплю паперовим рушником. Можна викласти подрібнену картоплю на кухонний рушник і залишити її просихати.
  2. Яйця вийняти з холодильника, тим часом закип'ятити в каструлі воду. Скласти яйця в киплячу воду і варити їх приблизно 10 хвилин до готовності. Злити воду і залити яйця холодною водою, залишити їх остигати.
  3. На сковороді розігріти кілька ложок рослинної олії і викласти терту картоплю. Смажити картоплю для салату на середньому вогні близько 7-10 хвилин до готовності. При цьому безперервно помішувати картоплю, інакше вона злипнеться.
  4. Зняти сковорідку і залишити остигати. Яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Сир натерти на дрібній тертці. Огірки ретельно вимити й натерти на спеціальній тертці для корейської моркви або вручну порізати дрібною соломкою.
  5. Скласти в салатницю картоплю, яйця, огірки та сир. Додати в салат сіль за смаком, заправити його за смаком майонезом і перемішати. Салат із яєць і картоплі можна подавати до столу одразу після приготування. Смачного! 

Картопля є одним із найпопулярніших овочів у світі. Вона була вперше культивована в Південній Америці вже близько 7 тисяч років тому. Картопля вважається незамінним доповненням до багатьох страв, а її смак і текстура чудово поєднуються з яйцями та сиром у цьому салаті. Він ідеально підходить для вечері або приготування на святковий стіл.