Насолоджуйтесь неперевершеним смаком: Салат з куркою, ананасами та горіхами

Насолоджуйтесь неперевершеним смаком: Салат з куркою, ананасами та горіхами
3.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300-350 гр філе курки
  • 200 гр консервованих ананасів
  • 3 яйця (не обов'язково)
  • 150 гр очищених волоських горіхів
  • 1 цибулина
  • 100 гр твердого сиру
  • майонез опціонально (близько 150 гр)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе курки промити й обсушити, опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити курку приблизно 20-30 хвилин при слабкому кипінні до готовності. Тим часом відварити яйця до готовності (10 хвилин) і скласти в миску з холодною водою на 5 хвилин.
  2. Відкрити банку з консервованими ананасами, злити зайву рідину і порізати ананаси невеликими кубиками. Волоські горіхи очистити від шкаралупи й обсмажити на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин, помішуючи. Потім дати горіхам охолонути і подрібнити за допомогою качалки або комбайна.
  3. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Злити бульйон в окрему ємність, дати курячому м'ясу повністю охолонути. Подрібнити курку ножем на дрібні шматочки і викласти на дно блюда/салатниці. Покрити шар м'яса сіточкою майонезу.
  4. Сир натерти на тертці й рівномірно посипати курячий шар. На сковорідці розігріти кілька ложок олії, цибулю почистити і порізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи. Перекласти смажену цибулю на паперовий рушник або серветку, дати вбратися зайвій олії.
  5. Викласти смажену цибулю поверх сирного шару (попередньо змастити його невеликою кількістю майонезу). Потім викласти подрібнений консервований ананас. Покрити ананаси сіточкою майонезу і подрібненими горіхами. Змастити майонезом і прикрасити салат тертими вареними яйцями (не обов'язково).
  6. Салат із куркою, ананасами та горіхами має настоятися в холодильнику щонайменше півгодини. Потім вийняти страву і прикрасити салат на свій смак. Смачного!