Насолоджуйтесь неперевершеним смаком: Салат з куркою, ананасами та горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 300-350 гр філе курки
- 200 гр консервованих ананасів
- 3 яйця (не обов'язково)
- 150 гр очищених волоських горіхів
- 1 цибулина
- 100 гр твердого сиру
- майонез опціонально (близько 150 гр)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе курки промити й обсушити, опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити курку приблизно 20-30 хвилин при слабкому кипінні до готовності. Тим часом відварити яйця до готовності (10 хвилин) і скласти в миску з холодною водою на 5 хвилин.
- Відкрити банку з консервованими ананасами, злити зайву рідину і порізати ананаси невеликими кубиками. Волоські горіхи очистити від шкаралупи й обсмажити на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин, помішуючи. Потім дати горіхам охолонути і подрібнити за допомогою качалки або комбайна.
- Остиглі яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Злити бульйон в окрему ємність, дати курячому м'ясу повністю охолонути. Подрібнити курку ножем на дрібні шматочки і викласти на дно блюда/салатниці. Покрити шар м'яса сіточкою майонезу.
- Сир натерти на тертці й рівномірно посипати курячий шар. На сковорідці розігріти кілька ложок олії, цибулю почистити і порізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи. Перекласти смажену цибулю на паперовий рушник або серветку, дати вбратися зайвій олії.
- Викласти смажену цибулю поверх сирного шару (попередньо змастити його невеликою кількістю майонезу). Потім викласти подрібнений консервований ананас. Покрити ананаси сіточкою майонезу і подрібненими горіхами. Змастити майонезом і прикрасити салат тертими вареними яйцями (не обов'язково).
- Салат із куркою, ананасами та горіхами має настоятися в холодильнику щонайменше півгодини. Потім вийняти страву і прикрасити салат на свій смак. Смачного!