Салат із баклажанів та помідорами

Салат із баклажанів та помідорами
4.7
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 баклажанів середнього розміру
  • 2 великих помідори
  • 70-80 гр очищених волоських горіхів
  • майонез опціонально
  • 1 зубчик часнику
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Баклажани вимити і порізати невеликими кубиками. Скласти подрібнені баклажани в миску, засипати 1 ст.л. солі та залити водою на 10-15 хвилин. Помідори ретельно вимити й порізати такими ж кубиками, як і баклажани.
  2. Горіхи очистити й порізати невеликими шматочками, обсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату. Злити воду з баклажанів і ретельно просушити їх паперовим рушником.
  3. На пательню влити близько 50 мл рослинної олії та поставити на вогонь. Висипати в розігріту олію подрібнені баклажани і смажити їх на середньому вогні близько 7-10 хвилин до готовності. Перекласти вміст сковороди на паперовий рушник і ретельно просочити від зайвого жиру. Дати повністю охолонути.
  4. Скласти подрібнені баклажани в миску, додати помідори та горіхи. Кріп промити й подрібнити, додати до решти інгредієнтів для салату, посолити за смаком. Заправити салат із баклажанів із помідорами майонезом, ретельно перемішати і подавати до столу. Смачного! 

Тепер, коли ви приготували цей чудовий салат із баклажанів із помідорами, можна додати до нього свої власні штрихи. Наприклад, спробуйте додати в салат трохи свіжого лимонного соку або замінити волоські горіхи на пеканові. Це дозволить вам створити своє неповторне поєднання смаків. Салат із баклажанів із помідорами чудово підходить як основна страва на літній вечері або як гарна закуска на будь-якому святковому столі. Прикрасьте свій стіл цим смачним салатом і насолоджуйтеся неперевершеним поєднанням смаків овочів і горіхів.