Рецепт приготування ексклюзивного салату з яблуками та сиром

Рецепт приготування ексклюзивного салату з яблуками та сиром
4.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий буряк
  • 2 яблука
  • 3 яйця
  • 100 гр твердого сиру
  • майонез опціонально (близько 150 гр)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити і трохи підсолити воду. Опустити туди яйця і буряк (попередньо ретельно його вимити). Через 10 хвилин вийняти з киплячої води яйця і покласти їх у ємність із холодною водою.
  2. Твердий сир натерти на крупній тертці. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і також натерти на тертці. Буряк вариться приблизно 45-50 хвилин. Відтак через 35-40 хвилин після яєць вийняти буряк і дати йому охолонути.
  3. Очистити буряк від шкірки, натерти на крупній тертці та викласти на дно салатниці або блюда. Змастити шар буряка сіточкою майонезу. Яблука очистити від шкірки, очистити від кісточок і натерти м'якоть на крупній тертці.
  4. Викласти яблука поверх буряка і змастити їх майонезом. Покрити яблучний шар тертими вареними яйцями, змастити майонезом. Рівномірно посипати салат тертим сиром і відправити в холодильник.
  5. Салат із сиром і яблуками має настоятися в холодильнику не менше години. Потім можна вийняти страву з холодильника, прикрасити і подавати до столу. Смачного!

Яблука в цьому салаті не лише додають свіжості, але й є відмінним джерелом вітаміну С, який підсилює імунітет і сприяє кращому засвоєнню заліза з буряка.

Для того, щоб надати салату особливого характеру, спробуйте експериментувати з інгредієнтами. Наприклад, замість твердого сиру можна використати сир із пліснявою - це додасть страві ще більше вишуканості. А якщо ви хочете додати ще більше свіжості, додайте до салату трохи свіжого зеленого листя, такого як рукола або шпинат.