Рецепт приготування ексклюзивного салату з яблуками та сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий буряк
- 2 яблука
- 3 яйця
- 100 гр твердого сиру
- майонез опціонально (близько 150 гр)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити і трохи підсолити воду. Опустити туди яйця і буряк (попередньо ретельно його вимити). Через 10 хвилин вийняти з киплячої води яйця і покласти їх у ємність із холодною водою.
- Твердий сир натерти на крупній тертці. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і також натерти на тертці. Буряк вариться приблизно 45-50 хвилин. Відтак через 35-40 хвилин після яєць вийняти буряк і дати йому охолонути.
- Очистити буряк від шкірки, натерти на крупній тертці та викласти на дно салатниці або блюда. Змастити шар буряка сіточкою майонезу. Яблука очистити від шкірки, очистити від кісточок і натерти м'якоть на крупній тертці.
- Викласти яблука поверх буряка і змастити їх майонезом. Покрити яблучний шар тертими вареними яйцями, змастити майонезом. Рівномірно посипати салат тертим сиром і відправити в холодильник.
- Салат із сиром і яблуками має настоятися в холодильнику не менше години. Потім можна вийняти страву з холодильника, прикрасити і подавати до столу. Смачного!
Яблука в цьому салаті не лише додають свіжості, але й є відмінним джерелом вітаміну С, який підсилює імунітет і сприяє кращому засвоєнню заліза з буряка.
Для того, щоб надати салату особливого характеру, спробуйте експериментувати з інгредієнтами. Наприклад, замість твердого сиру можна використати сир із пліснявою - це додасть страві ще більше вишуканості. А якщо ви хочете додати ще більше свіжості, додайте до салату трохи свіжого зеленого листя, такого як рукола або шпинат.