Рецепт: Салат з куркою та сухариками

Рецепт: Салат з куркою та сухариками
3.5
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр свіжих огірків
  • 250 гр філе курки
  • 200 гр білого хліба
  • 150 гр твердого сиру
  • невеликий пучок салатного листя
  • 1 велика цибулина (бажано фіолетова)
  • 4 ст.л. рослинної олії (+ для смаження)
  • 2 зубчики часнику (+ 2 для смаження)
  • 1 ст.л. оцту
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити й обсушити, покласти його в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити філе курки приблизно 20-30 хвилин до готовності. Потім злити бульйон в окрему ємність, а курку порізати невеликими шматочками (можна розібрати на волокна).
  2. Поки вариться філе курки, приготувати сухарики для салату. Білий хліб порізати невеликими кубиками однакового розміру. Два зубчики часнику розрізати вздовж на 3 рівні частини. На сковорідку влити кілька ложок олії і викласти подрібнені зубчики часнику.
  3. Обсмажити часник до золотистого кольору і видалити його з олії. На сковороду з часниковою олією викласти шматочки білого хліба. Обсмажувати сухарики, помішуючи, до золотистого кольору приблизно 10-15 хвилин на середньому вогні. Потім перекласти їх у миску, застелену паперовим рушником.
  4. Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями. Якщо ви використовуєте звичайну цибулю, її потрібно попередньо замаринувати. Для цього скласти цибулю в невелику посудину, влити кілька ложок оцту, кілька ложок окропу і 1 ч.л. цукру. Ретельно розмішати і залишити цибулю маринуватися на 10 хвилин.
  5. Огірки вимити і порізати соломкою або маленькими кубиками. Листя салату промити і порвати на дрібні шматочки, скласти в салатницю разом з огірками. Куряче філе порізати кубиками і додати разом із сухариками в салатницю. Сир натерти на тертці й додати до решти інгредієнтів.
  6. В окремій ємності змішати близько 4 ст. л. рослинної олії, ложку оцту, сіль, перець за смаком і кілька зубчиків часнику (розчавлених у часникодавці). Гарненько розмішати суміш виделкою. Цибулю віджати від зайвої рідини, додати в салат і перемішати.
  7. Заправити салат із куркою та сухариками часниковою олією і ретельно перемішати. Подавати салат із курячим філе та сухарями можна одразу після приготування. Смачного! 

Незвичайний твіст для цього салату - додайте дрібно нарізаний апельсин або гранатові зерна для освіжаючого смаку та яскравого вигляду. Цей салат також чудово підійде для сімейних вечерь або святкових обідів. Спробуйте його та насолоджуйтеся чудовим поєднанням смаків і текстур!