Млинці з печінкою: простий та смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для млинців
- 0,5 л молока (можна змішати 1:1 молоко з водою)
- 3 яйця
- 200 гр борошна
- 1 ст. цукру
- дрібка солі
Печінкова начинка для млинців:
- 300 гр курячої печінки
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 варене яйце (тільки білок) – не обов'язково
- кілька гілочок петрушки чи сушена зелень
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску, додати сіль, цукор і збити вінчиком або вилкою до однорідності (сильно збивати до утворення бульбашок не потрібно).
- Не перестаючи збивати яйця з цукром і сіллю, влити тонкою цівкою 150-200 мл молока кімнатної температури.
- Просіяти до отриманої рідини через сито борошно, безперервно вимішуючи тісто вінчиком.
- Помішуючи тісто, влити в нього тонкою цівкою тепле молоко, що залишилося. Наприкінці додати олію, розмішати до однорідності і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Курячу печінку промити, нарізати на шматочки невеликого розміру і скласти в миску, залити молоком, водою або сумішшю молока з водою.
- Залишити печінку в молоці або воді на час приготування тіста та випікання млинців (завдяки цьому начинка буде ніжнішою).
- Через вказаний час змастити сковороду жиром, салом або олією і поставити на сильний вогонь.
- На розпечену сковороду влити трохи тіста (намагайтеся не розмішувати його, коли набираєте порцію для смаження) і рівномірно розподілити тонким шаром по всій сковороді.
- Смажити млинець на середньому вогні до рум'яності та перевернути на зворотний бік.
- Просмажити млинець до готовності з іншого боку і перекласти на тарілку (засмажувати з другого боку не потрібно, млинець має залишитися білим). Більше сковороду змащувати нічим не треба.
- Таким чином просмажити решту млинців до рум'яності з одного боку і до готовності з іншого, скласти їх стопкою.
- Після кожного млинця накрити їх великою мискою, щоб млинці повільніше остигали і залишалися м'якими.
- Злити молоко/воду з печінки та просушити її паперовим рушником або серветками. На сковороді розігріти близько 3 ст. рослинного масла і викласти печінку, обсмажити її до рум'яності з усіх боків на помірному вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Ближче до кінця смаження посолити і поперчити печінку до смаку.
- Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на тертці, смажену печінку перекласти на окрему тарілку і залишити остигати.
- На сковороду, де смажилася печінка, додати ще 1-2 ст.л. олії, розігріти на середньому вогні.
- Обсмажити в олії цибулю до золотистого кольору (приблизно 3-5 хвилин на слабкому вогні), додати моркву і смажити ще кілька хвилин до її м'якості і золотистого кольору.
- Пропустити печінку через м'ясорубку, додати до неї овочеву засмажку, тертий білок вареного яйця, додати сіль, перець за смаком і перемішати.
- Викласти 1-2 ст. печінкової начинки на середину млинця у вигляді невеликої смужки, згорнути з млинця конвертик так, щоб начинка виявилася всередині.
- Таким чином згорнути конвертики з млинців і печінки.
- На сковороді розтопити 15-20 г вершкового масла або маргарину або розігріти пару ложок рослинної олії. Викласти на сковороду з розігрітою олією млинці і просмажити до рум'яності з обох боків на невеликому вогні.
- Подавати млинці з печінкою до столу, поливши сметаною. Смачного!
Цей рецепт є чудовим способом розширити ваше меню на кожен день. Ідеально підходить для сімейного сніданку або обіду. Він дуже простий та не потребує багато зусиль, але готові млинці з печінкою виглядають та смакують чудово. Крім того, печінка - джерело багато важливих поживних речовин, включаючи залізо та вітамін В12. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся неперевершеним смаком домашніх млинців!