Смачна вишнева наливка
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг вишні
- 2,5 л горілки
- 2 л чистої води
- 0,5 кг цукру
Рецепт приготування страви:
- Вишню перебрати, промити й очистити від гілочок і плодоніжок (кісточки залишити). Заповнити вишнею трилітрові банки на три чверті. Залити вміст банок горілкою так, щоб рівень горілки був вище рівня вишні на 1,5-2 см.
- Залишити банки з вишневою настоянкою в прохолодній температурі на 14 діб (2 тижні). Можна залишити наливку в кімнатній температурі, але не вище 30С.
- Отриманий напій через 2 тижні процідити через сито і, не віджимаючи вишню, пересипати її назад у чисті банки (на три чверті). Злиту настоянку закрити кришками і залишити в прохолодному місці на 2 тижні.
- Банки з вишнею засипати цукром і залишити на 2 тижні в прохолодному місці. Через зазначений час ретельно процідити отриманий солодкий сік від ягід, ягоди повернути в банки (чисті). Залити заспиртовану солодку вишню водою, закрити банки кришкою і розмішати.
- Залишити вишневу наливку на 2 тижні в прохолодному місці. При цьому щодня струшувати всі банки. Через 2 тижні з'єднати в каструлі всі три напої (вишневу настоянку на горілці, цукрово-вишневий сироп і вишневу наливку). Розмішати все і розлити через лійку в пляшки або графини відповідного розміру.
- Вишнева наливка буде смачнішою, якщо дати їй настоятися в холодильнику півгодини-годину. Після цього можна розлити готовий напій по келихах і подавати до столу охолодженим.
Вишнева наливка є популярним напоєм на багатьох вечірках і святкуваннях.
Вишні містять антиоксиданти, які сприяють загальному зміцненню організму.
Вишневий сік має приємний кисло-солодкий смак, що робить наливку освіжаючою та неперевершеною.
Домашня вишнева наливка може зберігатися протягом кількох місяців, але важливо дотримуватися правил зберігання та тримати її в прохолодному місці.