Полуничне мохіто

Полуничне мохіто
3.8
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр кубиків льоду
  • 200 мл газованої води
  • 180 гр полуниці
  • 100 мл білого рому
  • 50 гр лайма (можна замінити лимоном)
  • 30 мл полуничного сиропу
  • кілька листків м'яти (близько 10 гр)

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, очистити від гілочок і листя, скласти в друшляк і промити під струменем води. М'яту промити, обсушити і відокремити листя від гілочок. Приблизно 50 гр лайма порізати на 6 шматочків (по 3 шматочки на кожну порцію).
  2. Скласти полуницю разом із листям м'яти та лаймом у склянки, залити полуничним сиропом. Потовкти вміст склянок для полуничного мохіто мадлером, картоплем'ялкою або іншим зручним для вас способом.
  3. Заповнити склянки з полунично-м'ятною сумішшю кубиками льоду, залити ромом і газованою водою. Розмішати коктейль довгою ложкою і прикрасити гілочкою м'яти або ягодою полуниці. Подавати домашній полуничний мохіто до столу охолодженим.

Полуничне мохіто вважається одним із найулюбленіших коктейлів літнього сезону. Він поєднує свіжість і солодкість полуниці з ароматом м'яти та легкістю рому, створюючи неповторний смаковий досвід. Насолоджуйтеся цим освіжаючим напоєм разом із друзями на вечірній вечір або на пляжі, насолоджуючись літнім настроєм.