Скумбрія в лушпинні цибулі

Скумбрія в лушпинні цибулі
4.2
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 великі тушки скумбрії
  • 2 ст.л. міцного чаю
  • 2-3 жмені лушпиння цибулі
  • 5-7 горошин запашного та чорного перцю
  • щіпка меленого коріандру, кориці та гвоздики
  • 2-3 лаврових листки
  • 1 л води
  • 3 ст.л. солі
  • 1,5 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Розморозьте та випотрошіть скумбрію. Ретельно промийте її зсередини та зовні, промокніть паперовим рушником.
  2. Заваріть міцний чай (2 ст. л. чайної заварки або 2-3 пакетики чорного чаю).
  3. Промийте лушпиння цибулі, викладіть у каструлю та залийте 1 л води. Варіть на повільному вогні 5 хвилин, потім процідіть.
  4. Додайте до відвару заварений чай, сіль, цукор, спеції та добре перемішайте.
  5. Викладіть скумбрію в контейнер, залийте розсолом і прикрийте тарілкою. Гніт не потрібен, щоб не пошкодити рибу.
  6. Залиште на 12 годин при кімнатній температурі, потім перемістіть у прохолодне місце на 60 годин.
  7. Охолодіть скумбрію в холодильнику перед подачею. Наріжте на шматочки, прикрасьте зеленню та цибулею.

Додаткові поради:

  • Використовуючи чай з фруктовими або квітковими добавками, ви зможете експериментувати зі смаком риби.
  • Перед нарізкою змастіть тушку олією, щоб скумбрія набула золотистого блиску і схожості на копчену.
  • Цей рецепт ідеальний для тих, хто хоче насолоджуватися смаком копченої риби без необхідності використання коптильні.