Шоколадний крем для капкейків - рецепт з ніжною текстурою та багатим смаком

Шоколадний крем для капкейків - рецепт з ніжною текстурою та багатим смаком
4.0
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 гр вершкового масла
  • 150 гр цукрової пудри
  • 100 гр чорного шоколаду
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. розчинної кави (можна замінити дрібкою ваніліну)

Рецепт приготування страви:

  1. Масло потрібно заздалегідь вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками та залишити на 20-30 хвилин у кімнатній температурі або в теплі, щоб воно стало дуже м'яким.
  2. Вершкове масло, що підтануло, збити міксером на високих обертах до пишності. Не перестаючи збивати, додати спочатку по ложці цукрову пудру, а потім какао-порошок і вимішувати до однорідної консистенції.
  3. Шоколад дуже дрібно порубати і розтопити на водяній бані, помішуючи, або в мікрохвильовці. Зняти шоколад із водяної бані та трохи остудити. Помішуючи масляний крем вінчиком або лопаткою, влити розтоплений шоколад, всипати каву і розмішувати до повної однорідності.
  4. Після охолодження накрити крем кришкою або харчовою плівкою і прибрати в холодильник щонайменше на 20 хвилин (бажано на півгодини-годину). Отриманим шоколадним кремом можна прикрашати не тільки капкейки, але також й інші десерти або випічку.

Цей рецепт можна модифікувати, додавши до крему інші інгредієнти за вашим смаком. Наприклад, можна додати насіння ванілі, розпушувач для тіста або різні відтінки шоколаду. Також, шоколадний крем можна використовувати не лише для капкейків, але й для інших десертів, таких як брауні, печиво, мафіни тощо.