Рецепт мусу з білого шоколаду
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр білого шоколаду
- 300 мл вершків 20%
- 1 яйце
- 20 гр вершкового масла (не обов'язково)
- 1 ст.л. картопляного крохмалю
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Яйце, вершкове масло вийняти з холодильника і залишити за кімнатної температури. Шоколад поламати на шматочки і скласти в миску, поставити її на водяну баню. Яйце також збити міксером до пишності.
- Щойно шоколад повністю розтопиться, підмішати до нього збите яйце, вершкове масло і розмішувати до однорідного кольору. Охолоджені вершки збити міксером із крохмалем до появи піни і також ввести в шоколадну масу, додати дрібку ваніліну.
- Нагрівати мус із білим шоколадом на водяній бані близько 1 хвилини, помішуючи, до загустіння. Зняти миску з бані, розлити її вміст по формочках або креманках. Коли десерт повністю охолоне, поставити його в холодильник.
- Мус із білого шоколаду має настоятися в холодильнику щонайменше півгодини для загустіння. Потім вийняти формочки, прикрасити поверхню десерту на свій смак і подавати. Приємного чаювання!
Мус з білого шоколаду - це чудовий десерт для будь-якої важливої події або просто для насолоди на щодень. Його можна подавати з фруктами, ягодами, горіхами або шматочком шоколаду.