Рецепт чізкейка з білим шоколадом

Рецепт чізкейка з білим шоколадом
3.5
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Основа для чізкейка з білим шоколадом:

  • 200 гр пісочного печива (бажано шоколадного)
  • 50-60 гр вершкового масла

Крем для чізкейка з білим шоколадом:

  • 600 гр вершкового сиру (Філадельфія, Маскарпоне або Альметте)
  • 250 гр сметани (середньої густоти, не рідкої)
  • 200 гр цукру
  • 200 гр білого шоколаду
  • 3 яйця
  • 3-4 ст.л. лікеру Бейліс (можна замінити 2 ст.л. рому)

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати основу для чізкейка з білим шоколадом. Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки (бажано роз'ємну) застелити пергаментним папером чи змастити олією.
  2. Печиво скласти в пакет і пройтися по ньому качалкою або подрібнити його в блендері до стану дрібної крихти. До подрібненого печива додати вершкове масло і ретельно розтерти виделкою. Маса має нагадувати крихту.
  3. Викласти все в застелену форму для випічки і розподілити печиво з маслом по всьому дну. Випікати основу для чізкейка з білим шоколадом приблизно 10 хвилин. Після цього вийняти форму, залишити її остигати, приготувати начинку для чізкейка.
  4. Білий шоколад розділити на дві частини, одну з них дрібно порубати ножем. Решту поламати на шматочки і скласти в невелику ємність, поставити на водяну баню. Вершковий сир викласти в миску, додати сметану.
  5. Збивати суміш вершкового сиру і сметани міксером на середній швидкості до однорідності. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і змішувати до його рівномірного розподілу в масі.
  6. Коли білий шоколад розтопиться, зняти його з водяної бані та залишити вистигати. Якщо ви розтоплюєте пористий шоколад, його потрібно безперервно помішувати, інакше утворяться грудочки. У вершковий крем вбити яйця по одному, збиваючи міксером до однорідності після кожного разу.
  7. Потім влити розтоплений і подрібнений білий шоколад у вершковий крем, перемішати. Потім додати алкоголь і розмішати. Вилити отриману масу на остиглу пісочну основу з печива і розрівняти поверхню.
  8. Духовку розігріти до 180С (або не вимикати її після випікання основи), на нижню полицю встановити форму з окропом (рівень води не повинен бути вище половини форми). На середню полицю духової шафи поставити форму з чізкейком.
  9. Випікати чізкейк із білим шоколадом за вказаної температури протягом години до рум'яності. Боки пирога мають схопитися, а серединка злегка тремтіти (якщо постукати по бортику форми).
  10. Через зазначений час вимкнути вогонь, відчинити дверцята духовки і залишити там форму до повного охолодження духової шафи. Потім вийняти пиріг і поставити форму в холодильник.
  11. Чізкейк із білим шоколадом має настоятися в холодильнику щонайменше 6 годин. Краще залишити його там на ніч. Після цього можна вийняти форму, зняти роз'ємне кільце, папір і обережно перекласти чізкейк на тарілку.
  12. Прикрасити поверхню шоколадного чізкейка на свій смак, нарізати його порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!

Цей чизкейк з білим шоколадом простий у приготуванні, але смачний і ніжний. Це ідеальний варіант для тих, хто любить білий шоколад. Його можна приготувати як на свято, так і на кожен день, і він завжди буде смачним десертом для всієї родини.

Крім того, цей рецепт можна змінювати, додавати інші інгредієнти, які можуть підійти до вашого смаку. Наприклад, замість лікеру Бейліс можна додати різноманітні фруктові сиропи або навіть каву. Або замість звичайного печива можна взяти пряний імбирний пряник для того, щоб додати гострий смак.