Рецепт: Манний пудинг

Рецепт: Манний пудинг
4.2
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 мл молока
  • 80-90 гр манної крупи
  • 1 яйце
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 15 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Почати приготування пудингу з манної каші. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Поки воно закипає, всипати в окрему ємність манну крупу, сіль, ванільний цукор і цукор, розмішати.
  2. Відразу після закипання зменшити вогонь так, щоб молоко слабо кипіло. Безперервно помішуючи його, всипати тонкою цівкою суміш манної крупи з сіллю і цукром. Готувати манну кашу приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
  3. Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло і ретельно перемішати. Залишити остигати манну кашу, яйце вийняти з холодильника. Жовток відокремити від білка і залишити за кімнатної температури. Білок прибрати поки що в холодильник.
  4. Дати манній каші охолонути до кімнатної температури (щоб вона швидше остигала, потрібно періодично її розмішувати). Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити олією і присипати манкою. Додати в кашу жовток і вимішати до однорідності.
  5. Білок збити міксером до утворення стійкої піни і підмішати її до каші. Викласти все в змащену форму, розрівняти поверхню і поставити в розігріту духовку. Випікати манний пудинг приблизно 45 хвилин до рум'яності.
  6. Вийняти форму і накрити легким рушником на 10-15 хвилин. Нарізати пудинг із манної каші на порційні шматочки і подавати до столу як десерт. Подавати манний пудинг із киселем, медом, сметаною або варенням. Він смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Цей рецепт манного пудингу може бути застосований як основа для багатьох інших смачних та корисних страв. Наприклад, ви можете додати до нього ягоди, фрукти, горіхи або цукати для більш насиченого смаку. Крім того, манний пудинг може бути гарним варіантом для вечері або перекусу, коли ви хочете щось легке та дієтичне. Попробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся його смаком та поживною цінністю!