Рецепт французьких тостів з ягідним джемом

 Рецепт французьких тостів з ягідним джемом
3.4
(11)
Метод: На грилі
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 квадратних шматочки хліба для тостів
  • 2 яйця (або 1 велике)
  • 75 мл молока
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • щіпка ваніліну
  • + джем, фрукти, мед або згущене молоко для подачі

Рецепт приготування страви:

  1. Яйце вбити в миску, додати молоко, ванілін і збовтати виделкою до однорідності. Розрізати по діагоналі кожен шматочок хліба на два рівні трикутники.
  2. Скласти шматочки хліба в яєчно-молочну суміш і залишити на 5 хвилин. Потім перевернути їх і залишити ще на 5 хвилин. За цей час хліб має повністю або майже повністю увібрати суміш.
  3. На сковорідці з'єднати вершкове масло та олію, розтопити суміш на невеликому вогні. Викласти тости, що просочилися, на розігріту сковороду з олією, збільшити вогонь до середнього.
  4. Смажити французькі тости до рум'яної скоринки з обох боків. Перекласти готові вироби на тарілку, полити джемом, медом, збитими вершками або згущеним молоком. Також можна подавати грінки з цукровою пудрою або фруктами. Смачного!

Також можна прикрасити французькі тости фруктами, які додадуть свіжості і кислинки до вашого сніданку. Наприклад, сині ягоди можуть стати чудовим доповненням до ягідного джему, а шматочки свіжого ківі або мандарину прекрасно підійдуть до згущеного молока.

Французькі тости - це чудовий варіант для швидкого та смачного сніданку, який можна приготувати за кілька хвилин. Крім того, цей рецепт можна змінювати та доповнювати різними інгредієнтами, наприклад, замінити ягідний джем на шоколадний крем або добавити до суміші з цукром, корицею або медом.