Рецепт білого шоколаду вдома
Кухня
Інгредієнти:
- 100 гр какао-масла
- 100 гр цукрової пудри
- 100 гр сухого молока
- щіпка ваніліну
- + будь-які горіхи, кокосова стружка - за бажанням
Рецепт приготування страви:
- Какао-масло натерти на крупній тертці в миску і поставити на водяну баню. Сухе молоко змішати з ваніліном, поступово додати в розтоплене масло. Потім поступово підмішати цукрову пудру і вимішати до однорідності.
- Тримаючи масу на водяній бані, збивати її міксером на низькій швидкості. Коли цукор повністю розчиниться, зняти миску з водяної бані та розлити шоколадну масу в силіконові формочки для цукерок.
- Замість формочок можна використовувати одну велику форму для льоду або шоколаду. Залишити домашній білий шоколад у холодильнику на 1-2 години для застигання.
- Потім вийняти форму, обережно перевернути її вміст на тарілку. Білий шоколад готовий, можна подавати його як десерт або використовувати його в приготуванні десертів.
Також, якщо ви хочете зробити шоколад більш ароматним, можете додати у рецепт трохи меду або імбиру. Для отримання більш насиченого смаку, можна додати у масу крихту морської солі або кориці.